Pöörased filmid ja lahe atmosfäär tõi HÕFFile rekordarvu publikut

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval lõppenud VIII Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) tõi publikuni viimaste aastate žanrifilmi paremiku üle kogu maailma. Neli päeva väldanud filmi- ja peomaratoni külastas üle 2900 inimese, mis on ka uus festivali publikurekord.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul on festivalist kujunenud üks Haapsalu tippsündmusi. “HÕFFi korraldajate tunnustuseks saab öelda, et lisaks rohkearvulisele publikule toovad nad Haapsallu ka maailma filmitööstuse tipptegijaid, mis kinnitab veelgi festivali rahvusvahelist haaret”, lisas Sukles.

Esimest korda HÕFFil toimunud rahvusvahelise lühifilmide võistlusprogrammi Hõbedase Méliès (Méliès d’Argent) võitjaks osutus belgia režissööri Alberto Lopezi töö „Lõks”, mida žürii hindas kui lummava õhustikuga mustvalget košmaari, mis kätkeb tõeliselt hirmuäratavat hetke ja leidlikku mõrva ning mille teostuses pole totrust üle võlli aetud.

Võistlusprogrammi väliselt hindas žürii parimaks kanada autori Steven Kostanski filmi „Biocop” kui põnevat austusavaldust 1980. aastate klassikalistele rämpsvideotele, mida me kõik nii väga armastame.

Lühifilme hindas žürii koosseisuga Indrek Hargla Eestist, Johannes Palmroos Rootsist ja Eero Tammi Soomest.

Tänavuse festivali fookuses seisis briti režissööri Ben Wheatley looming, toimusid kahe filmi Euroopa esilinastused ja üheks festivali vaadatumaks linateoseks kujunenud hispaania õõvafilmi „Kõigesööjad” maailma esilinastus. Rohket publikut nautisid ka pöörane USA antoloogiafilm „Surma aabits”, hispaania triller „Surnukeha” ja ekstreem-horror-seansina linastunud filmiklassika „Caligula”.

Festivali elutöö auhind anti nimekale jaapani lavastajale Hideo Nakatale, kelle uus linatöö „Kompleks” ka festivali lõpetas.

Publiku lemmikfilm selgitatakse välja hääletuse teel HÕFFi Facebooki aadressil: www.facebook.com/hoffestival. Hääletusest saab osa võtta kuni 6. maini.

Väliskülalistest väisasid HÕFFi seekord ameerika sõltumatu filmirežissöör Mike Mendez („Päratu ämblik”), hispaania filmilavastaja Óscar Rojo („Kõigesööjad”), nimekas soome filmide helindaja Heikki Kossi („Berberiani helistuudio”) ning norra lühifilmide „Vertikaalne küla” ja „Viha, kusi ja lollus” tegijad.

Üheksas HÕFF toimub Haapsalus 2014. aasta aprilli viimasel nädalavahetusel.

Festivali fotosid näeb aadressil www.hoff.ee.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival on rahvusvahelise Euroopa fantastiliste filmide föderatsiooni Méliès liige.

Festivali korraldavad Haapsalu linnavalitsus, Haapsalu kultuurikeskus ja MTÜ Pimedate Ööde Filmifestival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles