Rein Rannap ühineb Kosmikutega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap ja Kosmikud Tartu muusikapäevadel.
Rein Rannap ja Kosmikud Tartu muusikapäevadel. Foto: Sille Annuk

Juuli keskel liitub Rein Rannap  ansambliga Kosmikud, et anda kolm kontserti ning elustada Rannapi ligi veerand sajandit varjusurmas olnud rokk-kantaat «Ilus maa».




Lisaks aastaid keelatud muusikapalale kuuleb kontsertidel Rannapi kantaadi «Ilus maa» järge «Taevas», mille aluseks on taas Hando Runneli isamaaline, ürgne, looduse ja armastuse luule, nimelt tsükkel «Taevas ja maa». Kantaadis on tervelt 18 osa ja see kestab üle 40 minuti.



«Tunda end teiste keskel – oma ilusal maal – ja saada muusikast meeliülendavaid positiivseid elamusi, see on see, mida inimesed praegusel ajal kõige rohkem vajavad,» põhjendas Rannap «Ilusa maa» projekti.



Lisaks Kosmikute solistile Hainzile lööb kaasa klassikaline bass-bariton Priit Volmer.  Kontsertideks tuleb aga veel omajagu harjutada. «Aga asi on seda väärt,» lausus Hainz.



Kantaatide paremaks esituseks on Kosmikute read täiendatud teise kitarri, süntesaatorite ja klassikaliste löökpillidega. Loomulikult mängib ka Klaveripoeg Rannap ise.



Samuti esitavad Kosmikud oma repertuaari paremiku. Kaastegev on suur ühendkoor. Kontserdid toimuvad 15. juulil Tartu lauluväljakul, 18. juulil Pärnu Vallikäärus ja 19. juulil Tallinna lauluväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles