Deniss Boroditš ja Siim Seppik sulistasid eile Pirita jões

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Deniss Borodits ja vandeadvokaat Siim Seppik tulid õhtul enne päikeseloojangut Pirita jõkke ujuma Õhutemperatuur +4, vesi +2 kraadi. Mehed on harrastanud talisuplust esimest talve ja põhjuseks tervise parandamine.
kr/Foto KÜLLIKE ROOVÄLI/POSTIMEES
Riigikogu liige Deniss Borodits ja vandeadvokaat Siim Seppik tulid õhtul enne päikeseloojangut Pirita jõkke ujuma Õhutemperatuur +4, vesi +2 kraadi. Mehed on harrastanud talisuplust esimest talve ja põhjuseks tervise parandamine. kr/Foto KÜLLIKE ROOVÄLI/POSTIMEES Foto: Küllike Rooväli

Ei juhtu just iga päev, et Pirita jões sulistavad puhtast lustist hülge kombel riigikogu liige ja tuntud vandeadvokaat.

Veel vähem kisub kedagi ujuma praegune paar kraadi soe vesi, ajal, mil Pirita paadilaenutuses alles esimesi paate vette tõstetakse. Just sellist pilti võis aga näha laupäeva õhtul umbes tund aega enne päikeseloojangut Pirita paadilaenutuse juures. Vaid mõnekraadises vees ja mitte eriti soojema õhuga õhtul olid otsustanud värskendavat vanni võtta riigikogu liige Deniss Boroditš ja tuntud vandeadvokaat Siim Seppik.

Sõbrad kohtusid paadilaenutuse sadamasillal, koorisid pikemalt mõtlemata paksud kehakatted maha ja sulpsasid suspede väel kolmeks-neljaks minutiks vette. Et Postimehe fotograaf oli samasse sadamasse sõudma tulnud, pani mehed vaid muigama ja lahkelt lubasid nad oma supluse jäädvustada.

Mehed ütlesid, et laupäevaõhtune ujumaskäik on nende jaoks üsnagi tavaline, sest talisuplusega on mõlemad tegelenud juba terve talve. Seppiku sõnul otsustas ta karastamisega alustada seetõttu, et nohu oli muutunud täiesti krooniliseks ja tervis hakkas käest minema.

«Pärast talisuplemisega alustamist kadusid kõik haigused ja julgen seda kõigile soovitada,» kiitis Seppik, kes kutsus ka ajakirjanikku järgmisest hooajast talisuplusega alustama.

«Ainult ettevaatlik tuleb olla, et end liiga maha ei jahutaks ning ruttu riidesse panna.» Seppiku sõnul saigi ta eelmisel korral külma, kuna jäi hooletult jaheda tuule kätte. Mehed kiitsid, et jões on palju parem ujuda kui meres, sest jõe kaldad annavad varju ja tuult on vähem.

Kui talvel pidid mehed ujumiskoha jää sisse murdma ja ja vesi oli vaid 0,1 kraadi soe, siis praegust jõevett pidasid nad võrreldes talvise merega juba palavaks. Küsimuse peale, mis nad suvel peale hakkavad, mõlemad ainult naersid, sest sooja veega pole nad tõepoolest enam harjunud.

Seppiku sõnul osalesid nad ka talvisel ujumisvõistlusel Pirita TOPi juures jões ning plaan on ka maikuus toimuvatele võistlustele minna.

Tehke järele, sõbrad!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles