Kilpkonn pidas alligaatoriga 15-minutilise lahingu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alligaator
Alligaator Foto: SCANPIX

USA loodusfotograaf Patrick Castleberry jäädvustas, kuidas alligaatori hammaste vahel olnud kilpkonn 15 minutit oma elu eest võitles.

Alligaatoril ei õnnestunud kilpkonna kilpi katki hammustada, kuigi ta seda proovis, edastab Daily Mail.

Fotograafi sõnul olid alligaatori hammustused väga jõulised, kuid sellegi poolest kilpkonna kilp ei purunenud.

Kilbi purunemine oleks kilpkonna jaoks kindel surm olnud.

Teadlased on teinud mitu uurimust kilpkonna kilpide tugevuse kohta. Uurijate sõnul saab kilpkonna kilpi võrrelda raudrüüga.

Kuigi kilp kaitseb kilpkonni enamiku röövloomade eest, suudavad krokodillid, alligaatorid ja isegi jaaguarid vahel kilbi katki hammustada, et kilpkonn kätte saada.

Kilpkonna kilbi suurus ja tugevus sõltub looma keha suurusest. Teadlaste sõnul tekkisid kilpkonnadele evolutsiooni käigus kilp, kuna see kaitses neid ärasöömise eest.

Kilpkonna kilpi on võimelised lõhkuma ka haid.

«Jäädvustasin olukorra, kus kilpkonna-alligaatori võitlus jäi 1:0 kilpkonna kasuks. Tegin pilte haigrutest, kui järsku märkasin, nagu oleks pall vees hulpinud. Panin tähele, et alligaator lähenes sellele ja haaras pallist kinni. Alligaator püüdis kilpkonna kilpi katki teha, kuid see ei õnnestunud. Lõpuks jättis ta kilpkonna rahule. Kilpkonn pööras end maapinnal ümber ning vudis vette tagasi,» meenutas fotograaf.

 Fotograaf oli tunde Okefenokee soos, kandes kamuflaažrõivastust.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles