Rabarocki ööklubis möllavad Eläkeläiset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Eläkeläiset
Ansambel Eläkeläiset Foto: Stupido Records

13. ja 14. juunil Järvakandis toimuva Rabarocki festivali Ööklubi reedesteks ööstaarideks on vaimukas ja pöörane Soome humppa-rocki punt Eläkeläiset. Homsest on festivali Ööklubi piletid hinnaga 125 krooni eelmüügis Piletilevides üle Eesti. Eelmüüki tuleb vaid 800 piletit.

Esimesel Rabarockil 2005. aastal lavalaudadel laamendanud, veiderdanud ja süüdimatult hullanud Eläkeläiset põhjustas paljudel festivalikülastajatel naerukrampe ja rõõmujoovastust. Bändi ülimenukat etteastet meenutavad paljud tänaseni naeratus näol ja soe tunne südames. Oma esinemist äärmiselt vabalt võtvas bändis saavad kokku soomlaslik absurdihuumor ja humppa-nägemus rockiklassikast.

Lisaks veidrale muusikale on bändi põhiosadeks ka pidev alkoholi tarbimine, kummaline riietumisstiil, täiesti pohhuistlik suhtumine laval toimuvasse ja rumaluse maksimaliseerimine. Nad on sama menukas Soome muusika visiitkaart nagu HIM või Children Of Bodom. Eläkeläiset on legend, kelle motoks on «humppa tai kuole!» («humppa või sure!»).

Eläkeläised on: Onni Varis (laul, orel), Petteri Halonen (löökriistad, kitarr, laul), Lassi Kinnunen (lõõtspill, laul), Marttti Varis (bass, laul) ja Kristian Vuotilainen (trummid, laul).

Tänavuse Rabarocki esimesed väljakuulutatud artistid on: üheks peaesinejaks inglise kultusbänd The Fall, hetkel üks olulisemaid rockartiste Danko Jones Kanadast, eksootiline ja särav Jaapani trio Electric Eel Shock, Fu Manchu kontserdi soojendajana eestlaste südametesse sisse murdnud Truckfighters Rootsist, armastatud Vaiko Eplik ja Eliit Eestist, põhjanaabrite esindajad Los Bastardos Finlandeses ja Kotiteollisuus ning lisaks veel 11 põnevat bändi.

Järgmised bändid kuulutatakse välja aprilli algul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles