Bostoni pommitamiste kahtlusaluste tädi saab tapmisähvardusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Tsarnajeva
Maret Tsarnajeva Foto: SCANPIX

Bostoni maratonil pommiplahvatuste korraldamistest kahtlustatavate tšetšeenide Džohhar ja Tamerlan Tsarnajevi tädi saab tapmisähvardusi.

Maret Tsarnajeva elab Kanadas Torontos, edastab Yahoo News.

«Inimesed mõnitavad nii mind kui minu pereliikmeid. Nad soovitavad meil koju minna. Võib-olla on tõesti aeg tagasi minna. Me ei leidnud läänest lubatud demokraatiat. Kui ma lähen tõesti tagasi Tšetšeeniasse, siis vaid koos Džohhari ja Tamerlaniga,» teatas naine.

Maret Tsarnajeva arvates lavastati ta noored sugulased pommiplahvatustest süüdi.

19-aastane Džohhar Tsarnajev sai politseiga peetud tulistamises raskelt haavata ja on haiglaravil. Talle esitati süüdistus massihävitusrelvade kasutamises.

Ta vend, 26-aastane Tamerlan Tsarnajev sai möödunud reedel Bostoni eeslinnas Watertownis tabamisoperatsioonil surma.

«USA võimud tegid meie poistest ameeriklaste vaenlased. Nad on julma vandenõu ohvrid. USA võimud vajasid patuoinaid, et oma veretööd varjata,» jätkas Maret Tsarnajeva.

Kahtlusaluste isa Anzor Tsarnajev on samuti veendunud, et ta pojad on süütud kannatajad.

«Nad püüti lõksu,» lausus isa ajakirjanikele.

Kahtlusaluste onu Ruslan Tsarni elab USAs Marylandis. Tema suhtumine on vastupidine, sest ta pidas Džohhar ja Tamerlan Tsarnajevit läbikukkunuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles