Bostoni plahvatustes jala kaotanud tantsuõpetaja lubas uuesti tantsima hakata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni plahvatustes jala kaotanud tantsuõpetaja lubas uuesti tantsima hakata
Bostoni plahvatustes jala kaotanud tantsuõpetaja lubas uuesti tantsima hakata Foto: SCANPIX

USAs Bostonis maratonil plahvatanud pommide tõttu jala kaotanud tantsuõpetaja plaanib kunstjala abil uuesti tantsima hakata ning järgmise aasta maratonil osaleda.

32-aastase Adrianne Haslet-Davise sõnul on tantsimine kogu tema elu ning sellest ta ei loobu, kirjutab nydailynews.com.

Naine kaotas terrori tõttu vasaku jala labaosa ja natuke sääreosa.

«Ma ei saa selle tõttu oma elust loobuda. Olen otsustanud, et tantsin jälle. Järgmisel aastal, hoolimata sellest, et ma ei pea and jooksjaks, tahan osaleda Bostoni maratonil,» lausus ameeriklanna.

Adrianne Haslet-Davis ja ta abikaasa, USA õhujõudude piloot Adam Davis vaatasid 15. aprillil Bostoni maratoni The Forum restorani juures. Pärast plahvatust varjus paar restorani ning mees kasutas oma vööd žgutina, mille pani naise kannatada saanud jala ümber.

Siis tuli teine plahvatus ja nad jäid põrandale lamama.

«See võis olla kaks minutit aga ka 20 minutit, kõik jäi korraga vaikseks. Siis nägin, et mu vasaku jala laba oli kannatada saanud. Siis hakkasin valust karjuma,» meenutas naine.

Naise abikaasa oli just Afganistanist tagasi saabunud ning teadis, mida teha. Mees oli ka ise küllaltki raskelt kannatada saanud, kuid ta sai aru, et abikaasa vigastus on raskem.

Adrianne Haslet-Davisel amputeeriti jalalaba ja natuke säärt. Naine sai sellest teada alles pärast narkoosist välja tulemist.

Ameeriklanna sõnul käis ta meeleolu üles-alla, kuna ta pidi uue olukorraga harjuma.

«Oles olukorras, mis oleks nagu maailmalõpp, kuid raskused ongi ületamiseks,» nentis Haslet-Davis.

Ta on juba tellinud kunstjala ning hakkab harjutama sellega käimist.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles