Džohhar Tsarnajev: tragöödiaid võib ette tulla igal pool

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džohhar Tsarnajevi foto sotsiaalmeedia leheküljel
Džohhar Tsarnajevi foto sotsiaalmeedia leheküljel Foto: SCANPIX

Bostoni pommirünnakutes kahtlustatav, Tšetšeenia päritolu Džohhar Tsarnajev sõnas pärast rünnakuid sõbrale, et selliseid tragöödiaid võib ette tulla kogu maailmas.

Tsarnajev olevat seda öelnud sõbrale Massachusettsi ülikooli linnaku jõusaalis, edastab Daily Mail.

«Jah, tragöödiaid võib maailmas igal pool ette tulla. Kahju küll,» olevat noormees öelnud.

Anonüümseks jääda soovinud sõbra sõnul nägi Tsarnajev pärast pommiplahvatusi natuke väsinud välja, kuid muidu käitus tavapäraselt.

Seda kinnitas veel üks kaasüliõpilane Andrew Glasby.

Glasby sõnul elas Tsarnajev ülikoolilinnakus Pine Dale üliõpilasmajas üks korrus temast kõrgemal.

Glasby kinnitas, et rääkis Tsarnajeviga 24 tundi pärast Bostoni maratonil aset leidnud plahvatusi.

«Mind üllatab kõige enam ta tasakaalukas käitumine. Ta tuli ülikoolilinnakusse tagasi nagu mitte midagi ei oleks juhtunud,» sõnas Glasby.

Kaasüliõpilasele Zach Bettencourtile oli Tsarnajev öelnud, et Bostoni sarnased tragöödiaid leiavad Afganistanis ja Iraagis pidevalt aset.

Kui televiisorist näidati Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) poolt avalikustatud pilte kahtlusalustest, viskasid kaasüliõpilased nalja, et üks piltidel olev isik sarnaneb Tsarnajevile.

Pärast Bostoni pommiplahvatusi jätkas Džohhar Tasarnajev tavapäraselt õpinguid ning ei reetnud mitte millegagi, et tema võis nende taga olla.

Politsei lasi tesie kahtlusaluse, Tamerlan Tsarnajevi möödunud nädala reedel maha. Džohhar Tsarnajev sai politseiga peetud tulevahetuses raskelt vigastada, kuid ta jäi elama.

15. aprillil hukkus Bostoni maratonil toimunud kahe pommi plahvatuses kolm inimest ning rohkem kui 170 sai kannatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles