Koolitants alustas laupäeval piirkondlike festivalidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moffi jaoks filmimas
Moffi jaoks filmimas Foto: Koolitants

Laupäeval toimus Tallinna «Koolitants 2008» esimene piirkondlik festival. Salme Kultuurikeskuse laval olid Harjumaa, Hiiumaa, Läänemaa, Raplamaa ja Tallinna tantsijad.

Kuu aega väldanud maakondlikelt tantsupäevadelt edasi pääsenud pooled tantsudest võtavad sel nädalal piirkondlikel festivalidel mõõtu, et pääseda 12. ja 13. aprillil toimuvale «Koolitants 2008» lõppkontserdile Tartusse.

351 piirkondlikel festivalidel osalevast tantsunumbrist pääseb lõppkontserdile 100 parimat. Koolitants 2008 lõppkontserdile pääsejad selguvad peale kõigi 5 piirkondliku festivali lõppu hiljemalt 2. aprilliks.

Koostöös Nokia Mobiilifilmide Festivaliga (MOFF) on kuulutatud välja erikonkurss, mille peaauhinnaks 2007. aasta Nokia Mobiilifilmide Festivali võitjafilmi režissöör Tõnn Siku, mobiilifilmi «Zombievõlur» ning Tanel Padar & The Suni muusikavideo valmistajatega koostöös salvestatud tantsuvideo.

Konkursil osalemiseks tuleb tantsutruppidel just mobiiliga salvestada oma trupi meeleolu ja isikupära iseloomustav videoülesvõte, mille teemaks «Need oleme meie». Kellel kaameratelefoni kasutamise võimalus puudub, saab seda teha Nokia videostuudios Koolitantsu piirkondlike voorude raames nii Tallinnas, Põlvas, Jõhvis, Pärnus kui Viljandis. Võidutrupi uut tantsuvideot esitletakse juba 12. ja 13. aprillil Tartus Koolitants 2008 lõppkontserdil. Konkursi kulgu saab jälgida veebilehel http://www.nokia.ee/moff/koolitants/.

Lisaks noortele tantsijatele astuvad kõikide piirkondlike festivalipäevade lõpus lavale ka festivali korraldajad ise. Nende esituses saab näha kava nimega «Tõeline Eesti asi».

«Koolitants 2008» piirkondlikud festivalid toimuvad veel 19. märtsil Põlvas, 20. märtsil Jõhvis, 22. märtsil Pärnus ja 23. märtsil Viljandis.

Koolitantsu toetavad lisaks kohalikele omavalitsustele, Hasartmängumaksu Nõukogule, Kultuurkapitalile ja EV Kultuuriministeeriumile ka Goltsman Therapy, VivaFresh, Postimees ja Hip, Kuma, Sportland, SuperSeaCat, Papyrus, Saare Hõbe ja Haribo.

Festivali Koolitants toimub käesoleval aastal 14. korda ning seda korraldab Eesti Tantsuagentuur. 2007. aastal osales Koolitantsul kokku 5200 kooliealist last ja noort 310 tantsutrupist. Festivali jooksul esitati 690 algupärast tantsu. Festivali eesmärgiks on edendada Eesti tantsuelu tekitades võimalikult paljudes lastes ja noortes huvi tantsu vastu. Samuti on festivali eesmärgiks avastada noori andekaid tantsijaid, luues neile nii varakult võimalused edasiarenemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles