USA teadlane sattus Paapua Uus-Guineas grupivägistamise ohvriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA teadlane sattus Paapua Uus-Guineas grupivägistamise ohvriks
USA teadlane sattus Paapua Uus-Guineas grupivägistamise ohvriks Foto: SCANPIX

USA naisteadlane vägistati Paapua Uus-Guineas relvastatud gängi liikmete poolt.

32-aastase naise abikaasal ja giidil võeti riided seljast ning nad seoti üheksa inimese poolt kinni, edastab pngblogs.com.

Naine võeti samuti alasti, ta käed seoti seljataha ning kuklaosast lõigati kuni skalbini juuksed ära. Siis vägistati teda umbes 20 minutit. Mingi asi ehmatas kurjategijaid ning lõpuks nad põgenesid.

Kolmik oli metsarajal, kui neid ootamatult rünnati.

Giidil õnnestus esimesena vabaks saada ning ta aitas teisi. Vaevu eluga pääsenud alustasid siis teekonda lähima külani, mis asub vägistamispaigast mitme tunni jalgsimatka kaugusel.

Teadlane otsustas temaga juhtunu päevavalgele tuua, hoiatamaks teisi naisi, keda võib Paapua Uus-Guineas sama saatus tabada.

Tegemist on lühikese aja jooksul teise välismaalaste vastase rünnakuga. Esimene leidis aset nädal varem, kui üks austraallane tapeti ning kohalikud ta naiskaaslase vägistasid.

Veel varem oli seal kuut kohalikku naist nõidumises süüdistatud ning nad olid elusalt põletatud. Selle kuu alguses aga löödi pea maha eakal naise, keda samuti peeti nõiaks.

«Ma ei avalda endaga juhtunut sellepärast, et olen valgenahaline. Teen seda Paapua Uus-Guinea naisi silmas pidades, sest nende vastu on palju vägivalda. Loodan, et minuga juhtunust võetakse õppust,» lausus ameeriklanna.

USA teadlane oli alates 2010. aastast viis korda Paapua Uus-Guineas käinud uurimas kohalikke linde ning kliimamuutuse mõju neile.

Kannatada saanud ameeriklasi aitas Paapua Uus-Guineast lahkuda uudisteagentuuri AFP fotograaf, kes muretses neile vajalikud dokumendid ning lennupiletid. Samuti teavitati vägivallajuhtumist USA saatkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles