Von Trieri film «Antichrist» šokeerib seksi ja vägivallaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Von Trieri film «Antichrist»  šokeerib seksi- ja vägivallaga. Fotol filmi peaosatäitjad Charlotte Gainsbourg ja Willem Dafoe
Von Trieri film «Antichrist» šokeerib seksi- ja vägivallaga. Fotol filmi peaosatäitjad Charlotte Gainsbourg ja Willem Dafoe Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaal Cannes`is toimuval filmifestivalil linastunud Taani kuulsa režissööri Lars von Trieri film «Antichrist» šokeeris vaatajaid seksi- ja vägivallastseenidega.

Möödunud nädala pühapäeval toimunud pressilinastusel see lausa vilistati välja, edastab Reuters.

Von Trieri sõnul ei ole ta mitte kellelegi selgitust võlgu, miks see film just selline on.

«Ma ei pea põhjendama oma nägemuse tagamaid,» sõnas von Trier teda intervjueerinud ajakirjanikule, kes tahtis teada, miks see linateos nii ebatavaline on.

Von Trier pühendas selle filmi kuulsale nõukogude režissöörile Andrei Tarkovskile, mis selle filmi suhtes veelgi vastuolusid tekitas.

«Antichrist» räägib lapse kaotanud abielupaarist. Nende toibumine metsarahus muutub aga vägivaldseks.

Enne Cannes`i filmifestivali antud intervjuus kirjeldas von Trier seda linateost kui väga sügavat tumedat und ning lisas, et peab seda oma karjääri tippteoseks.

Selles filmis mängivad peaosi Willem Dafoe and Charlotte Gainsbourg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles