Jan Uuspõld ostis Juhan Viidingu portree

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnateatris peeti Heade asjade laata.
Tallinna Linnateatris peeti Heade asjade laata. Foto: Jelena Rudi

Eile, 19. aprillil toimus Linnateatris Heade Asjade laat.

Üheks reedeseks kevadpäevaks muutus Linnateater taas selleks, mis ta algselt oli – kaupmehemajaks. Kauplema olid tulnud nii teatri lähemad sõbrad kui ka Linnateatri rahvas ise.

Laadalistel oli võimalik osa võtta ka oksjonist, kuhu Linnateatri näitlejad olid annetanud enda jaoks tähenduslikke esemeid.
 
Nõnda ostsis näitleja Jan Uuspõld Veiko Tubini müüki pandud Juhan Viidingu portree.
 
Elu24 uuris Janilt, miks mees Viidingu pildi kasuks otsustas. Jan maksis portree eest kuus eurot. Kogu oksjjonilt saadud tulu läks teatri spordisaali võimaluste parandamiseks.

Miks langes valik Juhan Viidingu portree kasuks?

Selle oli oksjonile pannud Veiko Tubin, kes on suur Viidingu austaja. Ja just see, et see on müüki pandud kellegi poolt, kes luuletajat ise armastab, andis tõuke ostuks. Selles on lisaenergia ja lisapühendumus sees.

Kas olete suur Viidingu austaja?
Jah, olen. Usun, et on üldiselt raske leida inimest, kes tema austaja poleks. Ta on nii suupärane ja eestlastele suur sõber.
 
Alo Kõrve oli müüki pannud tuunitud Volga, millega ka oma pulma sõitis. Märkasin, et piidlesid autot pikalt - miks sa seda ära ei ostnud (tõsi, selle alghind oli 3500 eurot)?
See on väga ilus auto! Taas kord - on näha, et Alo on seda autot tuunides südamega kohal olnud. Autol on tema jaoks märgiline väärtus. Eks ma mõtle selle auto peale, aga seda autot soetades tuleb arvestada lisakuludega. Autole on vaja garaaži, see ei saa lihtsalt lageda taeva all seista. Kuid usun, et selle omamise rõõm on suur. Ma olen ikkagi meesterahvas - valetaksin, kui ütleksin, et ei mõelnud selle ostmise peale.
 
 
 
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles