Urmas Glase: laua kõrval on lihtsam tark olla kui võistlustules

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Glase
Urmas Glase Foto: Kanal2

Sel pühapäeval on Kanal 2 haarava mälumängusaate “Mis? Kus? Millal?” otsustav lahing. Kas poolfinaali ehk kolme parima võistkonna hulka pääseb Tiit Naaritsa ja Jaan Alliku võistkonna kõrval Igor Habali tiim või just Arlet Palmiste võistkond, kes sel pühapäeval kell 20 võistlustulle asub?!

Arlet Palmiste võistkonda kuuluvad tipp-ajakirjanik Janar Filippov, Riigikogu liige Andrei Korobeinik, raadiotoimetaja Maarit Nõmm, Tapa vallavanem Alari Kirt ja suhtekorraldaja Urmas Glase.

Elu24 usutles otsesaate eel Urmas Glaset, kes on valdava osa oma teadlikust elust tegelenud meediaga - küll ühel, küll teisel pool barikaadi. Seitse aastat ajakirjanikuleiba maakonnalehes "Järva Teataja" viis Glase lehe vastutavaks väljaandjaks, seejärel majanduse nädalalalehe "Kaubaleht" tegevtoimetajaks. Viimased 16 aastat on Glase aga avalikke suhteid korraldanud.

Mis on Sinu kokkupuude mälumänguga?

Olen olnud uudishimulik ümbritseva maailma suhtes nii kaua kui mäletan ning see uudishimu on tulnud kõvasti kasuks silmaringi laienemisele. Koolipõlves ja sõjaväes olin ka kirglik ristsõnade lahendaja, kuid nüüd teen neid pigem siis kui on vaja aega tappa, näiteks lennukis, kus tegevuste valik on piiratud.
Aktiivne mängija olen viimasel ajal olnud episoodiliselt. Paar viimast hooaega olen vahetusmängijana kaasa löönud ka Järvamaa mälumängu meistrivõistlustel, seda siis kui sõbra töökoha võistkonnas on mõni käsi puudu olnud.

Mis Sind ajendas saates osalema?

Minu sattumine saatesse on ilmselgelt juhuslik. Eelpool mainitet Järva kilba ühel osavõistlusel pakkus Arlet (Arlet Palmiste - võistkonna kapten), et mis sa arvad? Ega ma suurt ärarääkimist ei vajanud, kuigi mäng ise mulle enne nõusoleku andmist tuttav ei olnud.

Kui oled vaadanud eelnevaid saateid, siis mida oled õppinud teiste võistkondade mängijatelt? Mida oma saates paremini, teistmoodi teed?

Kindlasti on laua kõrvalt lihtsam tark olla kui võistlussituatsioonis laua taga istudes.
Kui olen mängu kõrvalt vaadanud, siis tundub, et mängijad peaksid küsimustele vastuseid otsides rohkem ja aktiivsemalt omavahel suhtlema, välja pakkuma ideekatkeid, millest koos saaks edasi tuletada ja selekteerida välja tõenäolisi vastuseid.

 Mis on sinu tugevad ja nõrgad teemad? Milles tunned end nagu kodus?

Mulle meeldib ajalugu, geograafia, poliitika, loodus.

Kuidas tunned end otsesaate eel?

Oma töö tõttu suhtekorraldajana on mul telekogemust üksjagu. Ent väita, et ärevust sisse ei tuleks, ei saa. Soov hästi mängida on olemas, vaevalt keegi mängijatest teiste mõtetega lauataha istub. Eks emotsioon sõltub, kuis esimeste küsimustega hakkama saame ja kuidas omavaheline klappi otsimine tulemusi annab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles