Ameeriklane oli nädala jooksul kahe plahvatuse tunnistajaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Berti
Joe Berti Foto: SCANPIX

USAs elavat Joe Bertit võib pidada maailma üheks õnnelikumaks inimeseks.

Berti lähedal toimus nädala jooksul kaks plahvatust, mis õnneks ta elu ei nõudnud, edastab Huffington Post.

43-aastane mees oli selle nädala esmaspäeval Bostonis, kus maratoni finišis plahvatas kaks pommi. Selles hukkus kolm ja vigastada sai ligi 180 inimest.

Kaks päeva hiljem oli Berti Texases Wacos tunnistajaks väetisetehase plahvatusele. Selles õnnetuses hukkus 14 ning sai kannatada 160 inimest.

«Sellist asja on raske uskuda. Tahan vaid plahvatustest eemale hoida,» sõnas mees.

Berti osales Bostoni maratonil heategevusjooksus haigete laste heaks. Vaid paar kilomeetrit enne finišit tundis mees, et ta ei suuda enam kuigi kiiresti joosta. Raskustega jõudis ta siiski finišisse.

«Olin just ületanud finišijoone, kui oli esimene plahvatus. Mõistsin kohe, et tegemist oli pommiga,» meenutas Berti.

Berti hakkas muretsema ta taga jooksnud inimeste pärast ning teda finišis oodanud naise pärast.

Joe Berti kohtus oma naisega hiljem hotellis. Naine Amy Berti oli teise plahvatuse paigast vaid kolme meetri kaugusel. Amy lähedal seisnud naine kaotas plahvatuses jala ja ühe käe sõrmed. Amy Berti pääses vigastusteta.

Bostonist läks paar tagasi oma kodulinna Texases asuvasse Austinisse. Selle nädala kolmapäeval sõitis mees tööasjus Dallasesse. Tagasi sõites nägi ta suurt suitsupilve, mis kerkis Waco lähedalt.

«Mõtlesin, et see ei saa olla tõsi, et jälle pomm. Inimesed küsivad nüüd minult, kas ma tõmban õnnetusi külge. Vastupidi, pean end väga õnnega koos olevaks. Mu naine oli Bostoni pommist vaid kolme meetri kaugusel ning temaga ei juhtunud mitte midagi,» selgitas ameeriklane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles