Galerii: mis juhtuks, kui inimkond ootamatult kaoks?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse püramiidid ja sfinks
Egiptuse püramiidid ja sfinks Foto: Internet

Suurbritannias arvutigraafika abil tehtud dokumentaalfilm «Life After People» (Elu pärast inimesi) lahkab olukorda, et mis juhtuks siis, kui inimkond ootamatult kaoks.

Filmis keskendutakse sellele, kuidas tänapäeva tsivilisatsioon kild-killu haaval hävib, kirjutab Daily Mail.

«Esitasime küsimuse, kui kaua pärast inimeste kadumist meie tsivilisatsiooni jäänused säiliksid? Kui pärast inimkonna väljasuremist saabuksid planeedile Maa tulnukad, siis mida nad siit eest leiaksid?» sõnasid filmi loojad.

Filmitegijate arvates hävineks suurem osa ehitisi ja senise elu jäljed saja aastaga.

«Ilmaolud, korrosioon, maavärinad, loomad, putukad ja bakterid teevad ehitiste kallal oma töö, kui inimkäsi enam neid säilitamas pole. Lisaks lahvatavad suured tulekahjud, mis omakorda hävitustööd teevad. Kuid antiiktsivilisatsioonide jäänused säilivad siiski kauem kui tänapäeva ehitised, elektroonilised salvestised ja fotod,» leidsid filmitegijad.

Nad jätkasid, et näiteks Egiptuse kuulsad püramiidid ja sfinks võivad kauem säilida kui Pariisi Eiffeli torn või New Yorgi pilvelõhkujad.

«Siia saabunud maaväliste tsivilisatsioonide esindajad võivad teha järelduse, et meie planeedi viimane suur tsivilisatsioon oli Egiptuses,» nentisid dokumentaalfilmi loojad.

Juba kuus kuud pärast inimeste kadumist haaravad linnad enda valdusesse loomad.

«20 aasta pärast aga võib linnade jäänustes näha näiteks hunte ja karusid ringi lonkimas. Koduloomad kas saavad metsloomade saagiks või nad metsistuvad,» arvasid linateose tegijad.

Autod aga roostetavad ära umbes saja aastaga ja neist ei jää jälgegi.

Filmi idee autor David Brin sõnas, et igal tsivilisatsioonil on oma lugu rääkida.

«Kõik suured tsivilisatsioonid on tõusnud ja langenud. Kuid meie oma võib olla esimene, mis hävineb meie endi  rumaluse tõttu meie eluajal. Meist ei jää just palju materjali maha, tõendamaks, et me kunagi eksisteerisime,» selgitas Brin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles