Eestit väisab igavikuline tsirkus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirkus.
Tsirkus. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Augustis näeb Tallinnas, Pärnus ja Tartus rahvusvahelist George Borro tsirkuse-

show

'd "Black and White", mis pakub suurejoonelist vaatemängu nii lastele kui täiskasvanuile.

George Borro tsirkus esineb Eestis esimest korda. Lavastuse "Black and White" autor Borro käsitleb selles projektis igavikulisi teemasid, mida tsirkuse rikkalike väljendusvõimaluste kaudu ilmestavad negatiivsuse ja positiivsuse, pimeduse ja valguse, põrgu ja taeva, hea ja halva, musta ja valge vastandamine, seisis tsirkuse pressiteates.

Esinejad on Lätist, Venemaalt, Ungarist, Saksamaalt, Kanadast ja Itaaliast.

Etenduses näeb kogenud kloune, kes on esinenud 40 riigis üle maailma, on olnud rahvusvaheliste tsirkusefestivalide laureaadid ja nüüd esimest korda astuvad üles Balti riikides.

Kaheksa meetri kõrgusel Surmarattal esineb tsirkuseperekond Ungarist. Nende etteastes võib näha tiritamme, žonglöörimist ja trikke suletud silmadega kümne meetri kõrgusel kiirel liikumisel.

Kohal on õhujalgratta akrobaadid Saksamaalt. Show on kombinatsioon rahustavast muusikast ja elegantsest sooritusest, mis haarab kaasa esimestest sekunditest.

Lendavad deemonid ja iluvõimlejad poomil demonstreerivad peaaegu täiuslikku lennuoskust.

Veel on kohal akrobaadid, žonglöörid ja teised esinejad. Kavas on eriefekte. Lastele vanuses 5-12 pakutakse kelgukoera sõitu ja koos loomadega saab pildistada.

George Borro tsirkus väisab Eestit 12.-23. augustini. Piletid on saadaval Piletilevi müügikohtades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles