Bostoni plahvatustes hukkus kaheksa-aastane poiss, kes tahtis oma isa finišis kallistada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni plahvatustes hukkus kaheksa-aastane poiss, kes tahtis oma isa finišis kallistada
Bostoni plahvatustes hukkus kaheksa-aastane poiss, kes tahtis oma isa finišis kallistada Foto: SCANPIX

Eile USAs Bostoni maratoni finišis aset leidnud pommiplahvatustes hukkus kaheksa-aastane poiss, kes ootas seal oma isa, et teda kallistada.

Bostoni plahvatuses hukkus kokku kolm inimest ning üle 130 sai kannatada, edastab Daily Mail.

Kaheksa-aastane Martin Richards kaotas elu, olles prügikasti lähedal, kus pomm plahvatas.

Väljaande Boston Globe andmetel oleks Martin Richards võinud ellu jääda, sest ta oli juba liikumas finišialal sinna, kuhu oli jõudud ta isa Bill Richards, kes lõpetas maratoni. Ta ei läinud siiski kohe isa juurde, vaid läks ema ja õe-venna juurde tagasi. Siis plahvatas pomm.

Martin Richardsi kuueaastane õde kaotas plahvatuses jala. Ema Denise Richardsil sai pea vigastada ning ta vajas operatsiooni. Ta seisund on kriitiline. Poisi vanem vend pääses plahvatusest vigastusteta.

Maratoni läbinud Bill Richards on Bostonis tuntud inimõigusaktivist. Hukkunud Martin Richards harrastas korvpalli ning oli meeskonna Savin Hill Little League mängija.

Pommiplahvatused tekitasid kaose ja kõik põgenesid elu eest.

Kohal olnute sõnul olid plahvatused nii võimsad, et kehaosad ja jalatsid lendasid. Samuti tekkis lööklaine.

17 kannatada saanud on kriitilises seisundis. Umbes 30 vigastatut vajab amputatsiooni või korrigeerivat operatsiooni. Kannatada saanute seas on ka kaheaastane poiss, kelle on raske peatrauma.

Vigastada sai ka 11-aastane poiss Aaron Hern, kes sai raske vigastuse plahvatusel pommist välja lennanud metallitükkidest. Ta ootas finišijoone juures oma ema, kes oli rajal.

Politsei leidis Bostonist Mandarin Oriental ja Lenoxi hotellist veel kaks lõhkeseadeldist. Hotellid evakueeriti ning seadeldised tehti kahjutuks.

FBI uurib Bostoni maratonil juhtunut.

Martin Richardsi pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles