Meelis Pai: lastest on kahju, nemad ei saa ju aru...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaagup Kreem avas Viimsis seikluspargi. Meelis Pai
Jaagup Kreem avas Viimsis seikluspargi. Meelis Pai Foto: Viktor Burkivski

Nukuteatri eksjuht Meelis Pai ütles Kroonikale, et tal endal olevat hea fantaasia, kuid ta ei oska veel ette kujutada, et ei pea enam teatrisse minema. Et selle mõttega harjuda, vinnab ta selga kotitäie raamatuid ja võtab aja maha – sõidab Eestist päris üksi ära!

«Ma pean selle organisatsiooni enda peast ära saama,» sõnab Meelis Pai (45) ja tõstab oma Nukuteatri kuldsetes toonides tapeediga kabinetis pataka trükiseid plastkasti. Kohtume laupäeval, Meelisel on veel kaks päeva, et kabinet oma asjadest tühjendada. Sellise otsuse langetas sihtasutus Nuku, mille nõukogule Nukuteater koos juhiga allub, SA Nuku omakorda kuulub kultuuriministeeriumi haldusalasse.

Nukuteatri ümber lahvatas esimene skandaal – põhjuseks teatri rahaline miinus – juba läinud aastal, kuid siis jäi Pai paika. Nüüd osutusid saatuslikuks hoopis väidetavad autoriõiguste rikkumised. Nukuteater väitis, et neil olid «Shreki» lavastuses üles astuvate «Sipsiku» ja «Naksitrallide» tegelaste jaoks autoriõigused olemas, kuid need võeti viimasel hetkel ära.

Autoriõiguste pärija Aino Perviku sõnul olid asjad aga teisiti. Segaduste pärast teistegi autoriõigustega, ja nagu SA Nuku uus boss Kalju Komissarov sõnastas – usalduse kaotamise tõttu! – Pai tagasi astuski...

Kuidas Pai pere on tragöödiale vastu pidanud?

Kurb on. Lastest on kahju, nemad ei saa ju aru... (Meelis ja Kirsti Pail on kaks poega vanuses 10 ja 14).

Ma ütlesin neile, et tänu sellele on isal nüüd väga palju uusi huvitavaid uksi avanemas, on väga huvitavaid töid tulemas, aga lastele on ikka Nukuteater oluline. Mu nimu kuulub selle majaga juba kokku.

Kui ma ise oleks laps ja mu isa töötaks Nukuteatris direktorina, siis ma oleks küll väga uhke selle üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles