Tiit Naarits: "Mis? Kus? Millal?" saates osalen soovist tutvustada mälumängu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Naarits ja kilpkonn.
Tiit Naarits ja kilpkonn. Foto: Lauri Kulpsoo

Sellel pühapäeval läheb Kanal2 saates “Mis? Kus? Millal?” televaatajate vastu Tiit Naaritsa juhitud võistkond kuhu kuuluvad näitleja ja lavastaja Roman Baskin, krimireporter Imre Kaas, tantsuõpetaja Märt Agu ja mälumängijad Hugo Tang ja Marko Siil. Tiit Naarits vastas Elu24 küsimustele.

 Mis on Sinu saavutused mälumängus?

Suurde mälumängu tõi mind Arko Olesk üle 10 aasta tagasi. Sealt alates on tulnud mitmeid erinevaid tiitleid - olen viiekordne Eesti meister. Olen ka valitsev Eesti meister kolmes peamises mälumänguviisis - üksik-, paaris- ja võistkonnamängus.

Mis Sind ajendas saates osalema?

Saates ajendas osalema prantsuse keelest tulev ütlus "noblesse oblige" - "seisus kohustab". Kindlasti ka see, et näidata kui põnev ja mõnus ajaviide on tegelikult mälumäng. Ja natuke ebaharilik formaat - eelkõige teenivad raha ju televaatajad-küsijad. Seega ei pea olema võitmiseks meeletult tark, piisab ühest nutikast küsimusest.

Mida oled õppinud seni juba eetris olnud teiste "Mis? Kus? Millal?" võistkondade kogemusest?

Kõige õpetlikum oli hea sõbra Arko võistkonna mäng, kus kapten võinuks rohkem oma mängijaid kuulata. Sellisel juhul poleks resultaat olnud kaugeltki nii trööstitu... Kõik variandid-ideed-mõtted tuleb kõva häälega välja käia ja aktsepteerida kõigi arvamust.

Mida pead enda tugevateks valdkondadeks?

Olles hariduselt ajaloolane ja tegutsedes selles valdkonnas, peaksin esimesena selle teema välja tooma. Samas on meeldivaid valdkondi mitmeid - sport, muusika, kaasaegne maailm jne.

Kuidas tunned end otsesaate eel?

See on mu esmakordne kogemus otse-eetriga. Ei oska midagi karta ega loota. Pigem võtan asju rahulikult ja ajan ikka oma rida. Samas ei tohi vaatajail ja publikul igav olla. Kaptenina pean tunnistama, et kuigi tean oma võistkonnakaaslasi, siis pole ma nendega üheskoos mänginud ja mul puudub selge ettekujutus nende
võimetest-teadmistest. Samas paistab olevat minu võistkonna meeste taust üsna laiapõhjaline - on nii kultuuri- kui ka teaduseinimesi, seega võiks taoline teemade hea katmine olla hea märk. Igatahes on ootused kõrged ja loodan murda senise halva traditsiooni, et paaritut numbrit kandev meeskond lahkub pea norus kaotajana. 

Otseülekanne “Mis? Kus? Millal?” eelviimasest veerandfinaalist on Kanal 2s juba pühapäeval kell 20. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles