Margaret Thatcher leiutas pehme jäätise?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margaret Thatcher
Margaret Thatcher Foto: SCANPIX

Legendi kohaselt on Briti kunagine peaminister margaret Thatcher see, kes üliõpilasena olevat pehme jäätise leiutanud.

USA väljaanne The New Yorker paljastas nüüd, et tegemist on lihtsalt kuulsa naise ümber leviva legendiga, millest vaid väike osa vastab tõele.

Pärast keemikukraadi saamist 1947. aastal töötas Margaret Roberts, hilisema nimega Thatcher ühe firma arendusmeeskonnas, mille eesmärgiks oli luua pehme konsistentsiga jäätis, mida on võimalik masinast välja pressida. Niinimetatud pehme jäätis leiutatigi ning see levis Suurbritannias väga kiiresti.

Ameeriklaste sõnul leiutati pehme jäätis hoopis USAs ning teised riigid võtsid selle leiutise hiljem üle. Ameerika ärimees J.F. McCullough olevat müünud Illinoisis Molines oma poes sellist jäätist juba 1938. aastal.

Umbes samal ajal tegeles sellise jäätise müügiga New Yorgis ka Tom Carvel. Ta autol tekkis probleeme ning kahe päeva jooksul sulas sügavkülmutatud jäätis üsna pehmeks ning see osteti talt kõik ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles