Habemega naine on oma välimusega rahul

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Habemega naine on oma välimusega rahul
Habemega naine on oma välimusega rahul Foto: SCANPIX

Saksamaal sündinud naisel, kes kasutab varjunime Mariam, hakkas 28 aastat tagasi pärast poja sündi habe kasvama.

Naise kinnitusel on ta oma välimusega rahul, edastab Daily Mail.

Kui varem ajas ta habeme maha, siis nüüd ta enam seda ei tee.

49-aastane naise osales Suurbritannia telekanali ITV saates «This Morning». Ta sõnas, et talle ta välimus meeldib ja seda hoolimata ta ema kriitikast.

Tal on oma «habemega naise» blogi ning ta ei lase sinna pandavatest kurjadest ja halvustavatest kommentaaridest end häirida.

«Mulle on kirjutatud, et mind tuleks saata Siberisse või maha lasta,» selgitas sakslanna. Samas on ka neid, kellele ta oma sellise välimusega meeldib.

Mariami sõnul ei olnud tal enne poja sündi näol liiget karvkatet. Pärast poja sündi tekkinud hõredad karvad kasvasid kümne aastaga tihedaks habemeks. Naine pidi igal hommikul habet ajama või karvu pintsettidega välja kiskuma.

«Küsisin oma emalt, mida ma tegema peaksin ja ta soovitas karvad eemaldada. Günekoloog sõnas, et paljudel naistel tekib rasedusaegsest hormonaalsest muutusest liigne karvakasv. Samas ei osatud minu puhul habeme tekkimist selgitada. Nüüd arvatakse, et tegemist on geneetilise probleemiga,» selgitas naine.

2008. aastal, mil ta üksinda elas ning töötus oli, langetas ta otsuse lasta habemel kasvada.

«Mul ei olnud tööd ja oli palju aega. Mõtlesin, et lasen habemel kasvada ja vaatan, mis juhtub. Alustasin blogi pidamist, et teiste naistega oma probleemi jagada,» lausus sakslanna.

Mariami sõnul kiskus ta varem pintsettidega karvu välja ning selleks kulus tunde.

Naise ema arvas, et ta tütar peaks midagi radikaalset ette võtma, et ta habe kaoks. Ema soovis, et tütar oleks «normaalne».

Mariam töötab nüüd tsirkuses «habemega naise» etteastes. Ta oli varem näitlemist õppinud ning nüüd tuleb see kasuks. Etenduses võtab ta teemaks ka oma habeme ja selgitab inimestele, et habemega naised ei ole koletised.

Mariam proovis ka elektrolüüsi ravi abil näokarvadest vabaneda, kuid iga kord kasvasid need tagasi.

Briti endokrinoloogi Rina Davisoni sõnul on naiste liigse karvakasvu põhjuseks kas hormoonid või geneetika.

Liigset karvakasvu nimetatakse hirsutismiks. Naistel tekitab hirsutismi polütsüstiliste munasarjade sündroom või liigse meeshormooni sisalduse tõttu organismis.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles