Vägistamisohver tegi enesetapu, kuna teda hakati narrima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistamisohver tegi enesetapu, kuna teda hakati narrima
Vägistamisohver tegi enesetapu, kuna teda hakati narrima Foto: SCANPIX

Kanadas Nova Scotias Cole Harboris leidis aset julm grupivägistamisjuhtum, mille ohver hiljem enesetapu tegi.

15-aastane Rehtaeh Parsons vägistati ära nelja noormehe poolt, edastab Daily Mail.

Noormehed tegid vägistamisest pildid ja riputasid need internetti, kus tüdruku klassikaaslased ja sõbrad neid nägid. Pärast seda hakati vägistamisohvrit internetis ja koolis kiusama.

Parsons, kes nüüdseks oli 17-aastane,  tegi möödunud nädalal enesetapu, puues end oma kodus vannitoas üles. Vägistamisest oli siis möödunud rohkem kui üks aasta.

Pärast tüdruku surma küsiti, kas teda oleks saanud aidata. Vägistamise ja kiusamise tõttu sai esmaklassilisest õppurist kiiresti inimvare.

Võimud uurisid tüdruku vägistamist, kuid asitõendite puudumisel loobuti edasisest uuringust.

Ema Leah Parsons kirjutas Facebookis, et ta tütar muutus pärast vägistamist.

«Ta läks koos ühe sõbraga teise sõbra juurde. Seal vägistasid teda neli noormeest. Üks poistest tegi ta vägistamisest fotosid ja jagas neid internetis. Samuti jagati neid Raetahi koolis ning sõprade seas,» teatas ema.

Pärast vägistamist jäi tüdruk koolis isolatsiooni. Samas koolis õppisid ka need neli noormeest, kes teda vägistasid. Koolikaaslased hakkasid Rehtaehi kiusama.

«Kas sa seksid minuga?» narriti teda pidevalt. Sõbrannad saatsid talle sõnumeid, et ta on lits.

«Teda kiusati pidevalt. Ta ei saanud enam mitte kellegagi suhelda. Ta sõbrad jätsid ta maha. See kiusamine ei tahtnud lõppeda,» selgitas ema.

Vanemad ja tütar kolisid Cole Harborist Halifaxi, et laps piinajate käest pääseks. Rehtaeh sai seal uusi sõpru. Temaga kontakteerusid ka mõned vanad sõbrad, kes pakkusid oma toetust. Internetis kiusamine aga ei tahtnud lakata.

Ema sõnul läks tütar teraapiasse ja see aitas tal karmidest juhtumitest üle saada. Samas aga tekkisid tal kiired meeleolumuutused. Enesetapp võis aset leida sel ajal, mil ta meeleolu madalseisus oli.

«Ta tegutses impulsi ajel, tean et tegelikult ei soovinud ta end tappa. Selleks ajaks kui me vannituppa jõudsime, oli juba liiga hilja,» jätkas ema.

Kanada politsei uuris Rehtaeh Parsonsi vägistamist ja see kestis aasta. Lõpuks langetati otsus, et kedagi ei saa vastutusele võtta, kuna on liiga vähe asitõendeid.

Nüüd uuritakse tüdruku enesetappu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles