Muuseumi tasuta filmidel ots

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadise tasuta demonstreeritavate tõsielufilmide programmi lõpetab laupäevane viimane film, Noam Demsky ja Mordi Kershneri (Iisrael) „Yedidiahi kollektsioon".
Kevadise tasuta demonstreeritavate tõsielufilmide programmi lõpetab laupäevane viimane film, Noam Demsky ja Mordi Kershneri (Iisrael) „Yedidiahi kollektsioon". Foto: Uue kunsti muuseum.

Selleks korraks otsa saav Pärnu uue kunsti muuseumis tasuta demonstreeritavate tõsielufilmide programm on pühendet lastele ja noortele. Filmid linastuvad Esplanaadi 10 majas reedel ja laupäeval kell 18.

Reedel, 22. mail jookseb muuseumi kinosaalis Yu Zhou (Hiina) 55 minuti pikkune „Õpilaste õnnelik elu kunstikoolis", film Daliani kunstikoolis õppivatest 5-12aastastest lastest, keda dresseeritakse akrobaatideks.

Ehkki neid, kes harjutusi korralikult selgeks ei õpi, karistatakse peksuga, õpetajaid siiski armastatakse: nad on lastele peaaegu vanemate eest.

Kõige krooniks on see, et vaid vähesed saavad pärast kuus aastat kestnud ränka õppetööd oma eriala kuulsusteks.
Laupäeval, 23. mai linastuvad muuseumi kinosaalis kolm lühifilmi mõõtu linateost. Neist esimene, Anna-Karin Grönroosi (Leedu) „Saada mulle kiri!" on kümneminutiline jäädvustus ühest päevast lastelaagris, mil poisse ja tüdrukuid palutakse üksteisele saata armastuskirju. Lugu algab pihta suure hasardiga, kuid ei lõpe mitte kõigile õnnelikult.

Teisena on ekraanil inglase Moby Longinotto tosina minuti pikkune „Alevipoiss", mis räägib 15aastasest Davidist, kes pole oma kodukohas - ühes Inglismaa alevis - kunagi tundnud end kuigi koduselt, sest David on gei. David visatakse välja kasuperest, teda kiusatakse koolis. Kogu alev keerab Davidile selja ...

Kevadise tasuta demonstreeritavate tõsielufilmide programmi lõpetab laupäevane viimane film, Noam Demsky ja Mordi Kershneri (Iisrael) „Yedidiahi kollektsioon".

18 minuti pikkune film jälgib kümneaastast Yedidiahi tema tegemistes nii päeval kui öösel. Yedidiah aga elab keerulises piirkonnas, kust inimesi püütakse ära viia, et nad saaksis elada elamisväärset elu.

Vaiko Edur, kes koos Veronika Uusnaga on aasta algusest käiva tasuta filmiprogrammi kokkupanija, on tõdenud: „Mais võtame kokku dokumentaalfilmisarja kevadhooaja, see lõpeb 23. mail. Sügisel kutsume väärtfilmihuvilisi uue kunsti muuseumisse taas tagasi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles