Põhja-Koreas on tegelik võim Kim Jong-uni tädi käes?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Kyong-Hui (vasakul), ta kõrval seisab ta abikaasa Jang Sung-taek
Kim Kyong-Hui (vasakul), ta kõrval seisab ta abikaasa Jang Sung-taek Foto: SCANPIX

Kinnitamata andmetel on Põhja-Korea halliks kardinaliks ja telgitaguses nööride tõmbajaks diktaator Kim Jong-uni tädi.

Kim Kyong-huid on tihtipeale näha Põhja-Korea ametlikel fotodel koos sõjaväelaste ja kõrgete riigimeestega, kirjutab Daily Mail.

Väidetavalt vormis ja kasvatas just see naine oma vennapoja riigijuhiks, kes suudab käivitada ja toime tulla rahvusvaheliste kriisidega.

Kim Kyong-hui ja ta mees Jang Sung-taek valiti riigi käekäigu juhtijateks välja Kim Jong-ili poolt, kes oli praeguse juhi isa ning kes suri 2011. aastal.

Nad mõlemad on 66-aastased ning tihti on neid näha Kim Jong-uniga samadel piltidel.

Põhja-Korea on viimastel kuudel ähvardanud nii USAd kui Lõuna-Koread.

Kim Kyong-hui, kes on Põhja-Korea rajaja ja Kimide dünastia asutaja Kim Il-sungi tütar, töötab kommunistliku partei ideoloogia väljatöötajana.

Tema abikaasa aga on Põhja-Korea kaitsekomisjoni asejuht. Samuti vastutab ta Põhja-Korea ja Hiina diplomaatiliste suhete eest.

Nende kahe eesmärgiks on tagada nüüdse noore juhi laitmatu tugeva sõjaväejuhi imidž.

Kim Kyong-hui kadus 2003. aastal poliitiliselt areenilt, kuid seda jõulisemalt tuli ta tagasi 2010. aastal, olles saanud neljatärni kindraliks.

Talle kuulub ka Pyongyangi ainus burgerirestoran. Vältimaks põlisvaenlast USAd ja seal kasutatavat sõna hamburger, pakutakse selles restoranis «leiba hakklihakotletiga».

Kolmas telgitagune nööride tõmbaja olevat Choe Ryong-hae, kes on parteibürokraat ning sõjaväejuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles