Sajasse muuseumisse on öösel prii sissepääs

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäevasel muuseumiööl saab Viljandis näha ehtsat Egiptuse muumiat.
Laupäevasel muuseumiööl saab Viljandis näha ehtsat Egiptuse muumiat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval, 16. mail pääseb Eestis kella seitsmest õhtul kuni südaööni priilt sadakonda muuseumi, üle Euroopa võib muuseumiöö nimetust kandva ettevõtmise raames tasuta külastada paari tuhandet muuseumi.

Kui mujal Euroopas tähistatakse rahvusvahelisele muuseumipäevale (18. mai) eelneval laupäeval muuseumiööd juba viiendat aastat, siis Eesti läheb ilusa kombega kaasa esimest korda.

Deviisi all „Öös on asju" toimuva ettevõtmise raames planeeritakse kõikides tegevuskavaga ühinenud muuseumides samaaegselt ja ainult sel ööl eksponeerida mõnd olulist ja huvitavat museaali, ent kavas on muudki: näiteks Kumus on avatud katus, Lavassaares sõidavad vanad rongid, Põlva talurahvamuuseumis otsitakse olendeid, kes end muuseumi tavapärasel lahtiolekuajal külastajatele ei näita, vabaõhumuuseumis peetakse simmanit, Viljandi muuseumis ja Eesti ajaloomuuseumis näeb muumiaid, Maarjamäe lossis on nõukogude-aegsete monumentide hirmutuur taskulampide valgel, Tartus laulupeomuuseumis räägitakse jutte, mida päeval ei räägita ...

Samuti võivad külastajad muuseumiöö eriprogrammides osa saada väga eriilmelistest loomingulistest tegevustest, toimuvad kontserdid, viktoriinid, mälumängud, etendused, viiakse läbi haridusprogramme, temaatilisi ekskursioone, muuseumiööl saab mõneski paigas osaleda töötoas.

Kogu muuseumiöö programmi leiab veebilehelt www.muuseum.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles