Anu Saagim: «Alegria» on ideaalne lapsemeelsetele kaunishingedele

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim - "Hea tüdruku pihtimus!"
Anu Saagim - "Hea tüdruku pihtimus!" Foto: Jelena Rudi

Eesti esiglamuuritar Anu Saagim soovitab Cirque du Soleil' etendust «Alegria» vaatama minna eelkõige lastega peredel.

Saagim rääkis Elu24-le, et ta on näinud erinevaid Cirque du Soleil' etendusi üle maailma ja need on kõik olnud täiesti erinevad.

«Praegu Tallinnas nähtav «Alegria» on ideaalne lastele ja lapsemeelsetele kaunishingedele. Mul oli kaasas viieaastane plikatirts, õelaps, kes oli täiesti sillas! Publikus oli hästi palju temavanuseid või natuke vanemaid lapsi ning kõik need emotsioonid, naer ja kilked tekitasid omakorda elamuse. Südamest tulevat naer on armas ja kui lapsed naeravad, nakatab see kindlasti ka pisut torssis  inimest» muljetas Anu, kelle sõnul oli show's palju kloune, naljavendasid ja huumorit. «Pärast etendust siis räägiti õhinal nähtust. See oli nii lahe!»

Saagimi arvates peaks iga laps korra elus säärases tsirkuses käima, sest see on imeline elamus terveks eluks.

«Ma mäletan enda lapsepõlvest, et kui tuli Moskva tsirkus, siis see oli tohutult muinasjutuline. Pärast seda ma enam ei mäleta, et oleks tsirkused selliseid emotsioone või unelmaid tekitanud. Ma arvan, et iga laps peaks lapsepõlves käima tsirkuses ja tsirkusest peaks jääma pisut muinasjutuline, müstiline, ebamaine kuvand. «Alegria» on just selline,» seletas ta.

Saagim märkis, et temasuguse pisut võib-olla kalestunud ja kõikenäinud maailmaränduri jaoks on «Alegria» ehk liiga naiivne.

«Olen näinud teisi Cirque du Soleil' etendusi, kus näidatakse tõeliselt kaelamurdvaid trikke, nii et sul jääb hing kinni ja isegi täiskasvanud inimene kiljub hirmust, sest on tunne, et kohe-kohe juhtub midagi kohutavat. Seda närvikõdi «Alegrias» ei olnud. See oli rohkem lõbule ja huumorile keskendunud  etendus,» sõnas ta.

Cirque du Soleil' maailmakuulsaid artiste saab Saku Suurhallis näha kuni 7. aprillini.

Vaata pildigaleriid esietendusest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles