Arheoloogid leidsid inkade risti kujulise templi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peruu arheoloogid leidsid Andides asuvast Sacsayhuamani arheoloogipargist religioossete tseremooniate templi jäänused, mis oma põhiplaanilt on inkade ristimärgi kujuline.

Arheoloogide sõnul oli see tempeli suurus 243 ruutmeetrit  ja selles oli 11 erineva suurusega ruumi, kirjutab Yahoo news.

«See oli  religioossete- ja puhastusrituaalide keskus.Tempel oli inkade püha ristimärgi, chacana kujuline,» lausus Sacsayhuamani arheoloogipargi uurija Oscar Rodriguez.

Rodriguezi sõnul oli see õnnelik juhus, et nad selle templi leidsid, sest osa templi juurde kuulunud ehitisest hävines 100 aastat tagasi lähedal asunud kivimurrus tehtud dünamiidiplahvatuse tagajärjel.

Leiu teinud arheoloogidemeeskonnal on järgnevalt plaanis uurida selle templi juures asuvaid teisi ehitisi, mille rajamisel on kasutatud nii kive kui ka plonne.

Arheoloogide kinnitusel on Sacsayhuamani piirkond üks kõige rikkalikumate arheoloogialeidudega piirkondi Andides. Seal asub ka kuulus turismimagnet Machu Picchu.

Enne konkistadooride saabumist valitsesid inkad mitmeid sajandeid impeeriumi, mis ulatus tänapäeva Colombia ja Ecuadori aladelt põhjas kuni tänapäeva Peruu ja Tšiili aladeni lõunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles