Liibüa eksdiktaatori Muammar Gaddafi tütar saadeti Alžeeriast välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aisha Gaddafi
Aisha Gaddafi Foto: SCANPIX

Liibüa eksdiktaatori Muammar Gaddafi tütar Aisha Gaddafi visati välja Alžeerias asuvast põgenike turvakodust välja, sest ta süütas vihahoos mitu korda ehitist põlema.

Samuti saadeti ta lõpuks Alžeeriast välja, edastab The Telegraph.

37-aastane naine lõhkus mööblit ja ründas turvapaiga valvureid, olles vihane ta perekonda tabanud saatuse pärast.

Aisha Gaddafi põgenes kaks aastat tagasi Liibüa rahutuste ajal Alžeeriasse pärast seda, kui ta 42 aastat võimul olnud isa tapeti.

Lääneliku advokaadihariduse saanud naine saabus Liibüasse koos teiste pereliikmetega. Ta mees, kes oli Gaddafi armee kindral, sai pommiplahvatuses surma. Aisha Gaddafist sai lesk ja üksikema.

Aisha Gaddafile anti Alžeerias elamiseks üks selle riigi presidendile kuulunud maju.

Liibüas resideeriv Alžeeria suursaadik kinnitas möödunud kuul, et  Muammar Gaddafi lesk ja ta lapsed põgenesid kaua aega tagasi Alžeeriasse, kuid nende täpsema asukoha kohta andmed puuduvad.

Nüüd aga ilmnes, et Alžeeria võimude kannatus katkes, kuna naine hävitas nende riigile kuuluvat vara.

«Ta süüdistab Alžeeriat paljudes oma probleemides ning selle tõttu tekitas ta tulekahju,» teatas Alžeeria valitsusallikas.

«Ta hävitas raamatukogus olnud raamatuid, süüdates need põlema. Samuti ründas ta tema julgeoleku eest vastutavaid isikuid,» lausus allikas.

Aisha Gaddafi, kes kandis hüüdnime Põhja-Aafrika Claudia Schiffer, hävitas ka Alžeeria presidendi portree ja see oli Alžeeria võimude jaoks viimaseks piisaks.

Selle tõttu saatis Alžeeria ta riigist välja. Ta uus asupaik on Omaanis. Seal elavad ka Gaddafi lesk, pojad Mohammad ja Hannibal ning nende lapsed. Omaani valitsus katab kõik nende elamise kulud.

Aisha ja Hannibal Gaddafi on Interpoli poolt Liibüa uue valitsuse nõudmisel tagaotsitavaks kuulutatud.

Muammar Gaddafi lastest on ainsana Liibüasse jäänud poeg Saif al-Islam, kellest loodeti kunagi uut diktaatorit. Ta antakse Haagis rahvusvahelise kriminaalkohtu alla. Oma kodumaal Liibüas võib teda ees oodata surmanuhtlus, kuna ta lasi avada rahumeelsete protestijate pihta tule.

Mummar al-Gaddafi tõugati võimult ja tapeti 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles