Isased nahkhiired teevad emastele oraalseksi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Wikipedia.org

Zooloogid avastasid hiljuti, et isased nahkhiired teevad emastele oraalseksi.

Varasemast oli teada, et emased nahkhiired harrastavad isastega oraalseksi, mitte vastupidi, kirjutab foxnews.com.

Teadlased uurisid nahkhiireliigi India lendrebaste (Pteropus giganteus) 420 isendit, kes elavad ühtse kolooniana Lõuna-Indias Nallachanmpattis suurel viigipuul. Tegemist on ühe suurema nahkhiireliigiga.

Uuring kestis 13 kuud ning sellesk kasutati binoklit ja videokaamerat. Teadlased jäädvustasid 57 kopuleerumisjuhtumit, millest osa oli oraalseks ja osa suguühe. Nahkhiired paarituvad enamasti hommikuti.

«Lisaks inimestele on nahkhiired need, kes kasutavad oraalseksi,» sõnas India Madurai Kamaraj ülikooli teadlane Ganapathy Marimuthu.

Isaste peenised erekteeruvad enne emaste juurde minemist. Isased puudutavad emaseid õrnalt oma tiibadega, emased liiguvad esmalt  minema, kuid isased järgnevad.

Kui emased lõpuks seisma jäävad, hakkavad isased emaste suguorganeid limpsima. See aitab emastel kopulatsiooniks valmistuda.

Isase tehtud oraalseks kestis vähem kui minuti. Siis suunas isane suguorgani emasesse ja jäi sellisesse asendisse 10 – 20 sekundiks.  Sellele järgnes uus 94 – 188 sekundit kestev oraalseks emasega.

Uurijad panid tähele,  et mida pikemalt isane emasele oraalseksi tegi, seda kauem kestis kopulatsioon.

«Võimalik, et kopulatsiooni pikenemine paneb sperma liikuma. Liikuv sperma kasvatab tiinuse tekkevõimalust,» teatas Marimuthu.

Uurijad märkasid ka seda, et isased teevad emastele oraalseksi ka sellepärast, et puhastada emane võistleja spermast. Selliselt viisil tagab isane, et emase rasestab tema ja mitte võistleja sperma.

«Samas aga on emastele oraalseksi tegemine pärast paaritumist natuke ohtlik, sest isane võib ka oma sperma eemaldada. Tuleb teha lisavaatlusi, kas isase keel siseneb emase vagiinasse või mitte,» lisas uurija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles