RMK alustab puuriida iluladumise teenuse pakkumisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK alustab puuriida iluladumise teenuse pakkumisega - aprill!
RMK alustab puuriida iluladumise teenuse pakkumisega - aprill! Foto: RMK

Alates 1. aprillist 2013 on eraisikutest küttepuidu tellijatel võimalik RMK-st tellida lisateenusena ka puuriida iluladumist.

Aprillinali Ulvar Kaubilt, RMK puiduturustusosakonna juhataja ulvar.kaubi@rmk.ee:

«Ühiskonnas suureneb nõudlus metsaga seotud avalike teenuste järele ja see puudutab ka inimeste kasvavaid esteetilisi vajadusi. Et nõudlusele vastata, toomegi turule uudse, puuriida iluladumise teenuse,” selgitas RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi ja lisas, et esialgu on teenusetellijal valida kolme puuriida motiivi vahel: «Lamav puu», «Hunt» (tänavune aasta loom) ja «Käbi».

Eestimaalaste huvi kodukaunistamise vastu on aastatega aina kasvanud. Esimesi katse korras kokku pandud iluriitasid võib kohata Lääne-Virumaa ja Tartumaa talupidajate juures.

Populaarseimaks ilupuurida motiiviks on kujunenud «Lamav puu». Teenuse kasvava nõudluse puhul kaalutakse tulevikus koostöös Luua Metsanduskooliga ka uue ameti – puuriida iluladuja – väljakoolitamise vajadust.

Uue teenuse hind on seotud valitud puuriida motiivi kokkupanemise raskusastmega ning tellitud küttepuidu kogusega. Tööle antakse garantii, mis kehtib kuni puuriida ahju ajamiseni, kuid mitte kauem kui üks küttehooaeg.

Päringu, kus märgitud soovitav motiivi nimetus, palume saata 1. aprilli jooksul e-posti aadressil kyte@rmk.ee või helistada telefonil: 676 7676. Hetkel saavad puuriida iluladumist tellida vaid RMK-st tellitud küttepuidu ostjad, kuid jaanipäevast laieneb teenuse pakkumine kõikide soovijatele.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, teostab praktilisi looduskaitsetöid ja tegeleb metsa ja puidu müügiga.

Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel, viies Eesti rahvuspargis ning ligi 40 muul kaitsealal ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandada on 38% Eesti metsadest.

Kas see uudis tõmbas sind tillist?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles