Lühikest kasvu inimesed on armukadedamad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikka kasvu  mees ja lühikest kasvu mees
Pikka kasvu mees ja lühikest kasvu mees Foto: jupiterimages.com

Hollandi Gröningeni ja Hispaania Valencia ülikoolide uuring näitas, et lühemat kasvu inimesed on armukadedamad kui pikemat kasvu inimesed.

Uurijad küsitlesid 549 Hollandi ja Hispaania meest ja naist ning palusid neil hinnata, kui armukadedad nad on, kirjutab New Scientist.

Lisaks paluti vastajatel üles loetleda armusuhetes konkurendiks peetava isiku omadused, mis panevad neid ebamugavust tundma ja teeb neid armukadedaks.

Uuring näitas, et mehed tunnevad armukadedust eelkõige rikaste, šarmantsete ja tugevate konkurentide tõttu. Mida pikemat kasvu mees oli, seda vähem tal  negatiivseid armukadedustundeid tekkis. Mida lühemat kasvu mees aga oli, seda enam ta armukadedust välja näitas.

Naistel seevastu tekitab ebamugavust konkurendi hea väljanägemine ja veetlus. Uuring näitas, et keskmist kasvu naised olid kõige vähem armukadedad.

«Evolutsiooni seisukohalt on see mõistetav. Pikemat kasvu mehed on tavaliselt naiste seas menukad. Keskmist kasvu naised on aga tavaliselt tervemad ja viljakamad ning seetõttu meeste poolt soositud,» selgitasid teadlased.

Nad jätkasid, et ka keskmist kasvu naine võib tavapärasest rohkem armukadedust üles näidata, kui ta võistleja on pikemat kasvu.

«Pikemat kasvu naised haaravad tavaliselt liidripositsiooni ja neil on paremad võitlusstrateegiad kui lühemat kasvu naistel. Ka see võib lühikest kasvu naistes armukadedust esile kutsuda,» seisab uuringus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles