Iisraellanna ja palestiinlanna duo pakub Eurovisioonil kõneainet

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli duo - Ahinoam Nini (vasakul) ja Mira Awad
Iisraeli duo - Ahinoam Nini (vasakul) ja Mira Awad Foto: AFP / Scanpix

Venemaa pealinnas Moskvas toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel on suure tähelepanu osaliseks saanud Iisraeli duo, mis koosneb iisraellannast ja palestiinlannast.

Ahinoam Nini  ja Mira Awadi kinnitusel ei ole iisraellaste ja palestiinlaste vaheline konflikt nende sõprust mõjutanud, kirjutab STT.

«Mitte kellelgi ei ole õigust meile öelda, kuidas me olema peame ning meie duol ei ole ka mingit poliitilist tagamõtet,» kinnitasid naised Moskvas antud pressikonverentsil.

Naised jätkasid, et on koos laulnud kaheksa aastat.

«Me oleme sõbrad. Me ei ole ainsad, kes konfliktist hoolimata on suutnud sõbralikuks jääda. Meiesarnaseid on palju,» selgitasid lauljannad.

Iisraeli pala «There Must Be Another Way» (Peab olema ka mingi teine tee) oli eilses poolfinaalis üks menukamaid etteasteid.

Eurovisioonil on püütud poliitikat vältida. Iisraeli ebatavalise duo puhul ei ole keegi öelnud, miks see koosneb kahe vihaleeri esindajast.

«Oleme kindlad, et konflikti lahendamiseks on rahumeelne tee. Me oleme elu, mitte surma pooldajad,» lisasid naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles