Kapteni ja kaaspiloodi flirt põhjustas lennuõnnetuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Marvin Renslow ja kaaspiloot Rebecca Shaw
Kapten Marvin Renslow ja kaaspiloot Rebecca Shaw Foto: AP / Scanpix

USAs Buffalos selle aasta 12. veebruaril toimunud lennuõnnetuse põhjuseks peetakse kapteni ja naissoost kaaspiloodi vahelist flirti ja tähelepanematust.

Sellisele järeldusele jõudsid 50 inimese elu nõudnud lennuõnnetuse uurijad, kirjutab AP.

Bombardier Q400 lennuk oli maandumas New Yorgi osariigis asuvale Buffalo lennuväljale, kui õnnetus juhtus.

Kokpitis toimunud kõneluse lindistuse kuulamine paljastas, et vaid paar minutit enne õnnetust flirtis 47-aastane kapten Marvin Renslow oma 24-aastase naissoost kaaspiloodi Rebecca Shawga.

USA kehtestatud lennureeglite kohaselt tohib lennu ajal suhelda ainult lendu puudutavatel teemadel.

Nii Renslow kui ka Shaw hukkusid õnnetuses, kuid nende kahekõne talletus musta kasti lindistusele.

Uuring paljastas ka seda, et kaaspiloot Shaw oli tööülesannete täitmisel haiglane ja unine. Shaw oli enne seda lendu jõudnud tagasi puhkuselt Seattle`is ning oli magamata.

Uuringu käigus seati kahtluse alla ka kapten Renslow' lennuoskus. Oma karjääri jooksul oli kapten juhtinud viit lennukit, kuid ei olnud saanud korralikku treeningut, kuidas kriisiolukorras tegutseda.  

Enne allakukkumist lennuki kiirus vähenes märgatavalt.  Siis tegi Renslow saatusliku juhtimisvea, mille tõttu ta masina üle kontrolli kaotas ning lennuk kukkus alla.

Õnnetuses hukkus 45 reisijat ja neli meeskonnaliiget. Lisaks süütas alla kukkunud lennuk ühe elumaja, kus hukkus veel üks inimene.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles