Uuring: intelligentsed naised naudivad seksi rohkem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: intelligentsed naised naudivad seksi rohkem
Uuring: intelligentsed naised naudivad seksi rohkem Foto: SCANPIX

Londoni King`s College`i seksuoloogide kinnitusel naudivad kõrge IQga ja emotsionaalselt intelligentsed naised seksi rohkem kui madalama intelligentsiga naised.

Uurijate sõnul on tarkade naiste voodielu keskmise naise voodielust märgatavalt rahuldustpakkuvam, vahendab The Telegraph väljaannet The Journal of Sexual Medicine.

Teadlased uurisid 2000 kaksikute paari, võttes arvesse nii nende intelligentsust kui ka seda, kui palju nad orgasme on saanud. Katsealused olid vanuses 18 – 83 eluaastat.

Teadlaste sõnul mängib heas voodielus võtmerolli emotsionaalne intelligentsus.

Emotsionaalne intelligentsus ehk emotsionaalne andekus ehk tundetarkus (EQ) on mõiste, mis hõlmab võimet oma tundmusi mõista, tajuda, juhtida ja väljendada, empaatiavõimet ning enesevalitsemist ja eneseregulatsiooni.

Uuring paljastas, et madala emotsionaalse intelligentsusega naistel on eelsoodumus anorgasmiaks ehk orgasmi puudumiseks.

Uuritud naistest 30 protsenti ei olnud mitte kunagi orgasmi saanud.

«Tulemused näitasid, et emotsionaalne intelligentsus annab mitmes aspektis eeliseid, kaasa arvatud ka voodielus. Anorgasmilised naised võivad abi saada näiteks käitumis- ja kognitiivteraapiast,» selgitas uurija Tim Spector.

Uuringus osalenud naised täitsid ka küsimustiku, millega uuriti nende seksuaalkäitumist ja –harjumusi. Lisaks tegid naised emotsionaalset intelligentsust mõõtva testi.

Teadlased leidsid emotsionaalse intelligentsuse ja orgasmide arvu vahel seose.  

Naistel, kelle emotsionaalne intelligentsus oli madalam, said harvemini või ei olnud kunagi saanud orgasmi.

«Emotsionaalne intelligentsus mängib naiste seksinaudingutes tähtsat rolli. See võimaldab tal nii oma keha kui ka partnerit paremini tunnetada,» sõnas uuringu juht Andrea Burri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles