Paljaste säärtega naised kontoris?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljaste säärtega naised kontoris?
Paljaste säärtega naised kontoris? Foto: SCANPIX

Suve saabumine ja temperatuuride tõus on mitmel pool maailmas käivitanud iga-aastase debati – kas naised tohivad palava ilmaga kontoris paljaste säärtega olla.

Etiketireeglid näevad ette, et kostüümi juurde peavad kindlasti kuuluma ka sukad või sukkpüksid, kirjutab forbes.com.

Etiketi ja moetrendigurude arvates ei ole paljaste säärte näitamine mitte ebaeetiline, vaid eelkõige ebaprofessionaalne.

Esinduslikes firmades kehtiv rõivastuskood näeb ette, et riietuda tuleb esinduslikult, kostüümi juurde käivad nii sukkpüksid kui ka sobivad kingad.

Paljud naised aga tunnevad kuuma ilmaga end kostüümides ja sukkpükstes väga ebamugavalt.

Eelkõige peavad õhematest riietest ja lahtistest kingadest  traditsioonide kasuks loobuma riigiametites ja finantssektoris töötavad naised.

Tihtipeale kerkivad üles küsimused, et kui on ilusad jalad, siis miks neid mitte näidata ning kus on piir ametlikkuse ja seksikuse vahel?

«Kaetud või katmata jalgade semiootiline tähendus on siiani lahendamata,» sõnas New Yorgis asuva Fordhami juurakooli  moeõiguse professor.

«Me oleme veendunud, et ilma sukkadeta jalad on midagi šokeerivat, kuid me ei ole kindlad, kuidas reageerida paljale nahale,» selgitas professor.

Selles võib äkki USA esileedi Michelle Obama nõu anda.

«Loobusin sukkpükste kandmisest pikka aega tagasi,» sõnas esileedi ühes saates esinedes.

Kaamera viis vaatajad  esileedi jalgadeni seda fakti kinnitama. Tegemist oli pisut piinliku episoodiga, kuid proua Obama paljastus võib olla naistele tõukeks suvesoojaga oma jalad sukkpüksteorjusest vabastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles