Hollywoodi staaride joogaguru süüdistatakse seksuaalses ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bikram Choudhury
Bikram Choudhury Foto: Wikipedia.org

USAs sattus kuulus joogameister seksuaalskandaali.

67-aastast Bikram jooga loojat Bikram Choudhuryt süüdistatakse seksuaalses ahistamises ja kiusamises, edastab Daily Mail.

Mehe andis kohtusse 29-aastane Sarah Baughn, kes oli ta endine õpilane. Baughi sõnul hakkas Choudhury tegema talle 2005. aastal lähenemiskatseid. Mees palus korduvalt, et naine teda kõigi ees suudleks.

«Mu naine on täielik hoor. Ta kohtleb mind kohutavalt. Sa pead mind päästma,» olevat Choudhury Baughile öelnud.

Joogakuru oli joogatunnis oma lemmikõpilase väänanud sellisesse asendisse, et naine ei saanud liikuda, surus siis oma keha tema vastu ja rääkis erinevates seksipoosidest, kuni naine väsis ja nutma puhkes.

Teine ahistamisjuhtum olevat aset leidnud guru kodus, kui mehe naine oli magama läinud ja Choudhury oli õpilasega kahekesi jäänud.

Kuna Baugh ei soovinud, et teda ahistatakse, hakkas Choudhury talle kätte maksma. Mees korraldas joogavõistlustel nii, et Baugh hakkas teiseks jääma.

1970. aastatel Indias USAsse emigreerunud Choudhury on väga populaarne Hollywoodi staaride seas. Bikram joogaga tegelevad näiteks Madonna, Lady Gaga, George Clooney ja Jennifer Aniston. Šoti tennisist Andy Murray kiitis Bikram joogat, kuna tema sõnul aitas see tal maailmas kolmandaks reketiks tõusta.

USAs on tuhandeid Bikram jooga koolituse saanud joogainstruktoreid. Bikram jooga koole on maailmas 700.

Choudhury ei ole tema vastu esitatud süüdistust kommenteerinud.

Bikram jooga on joogavorm, mida harrastatakse ruumis või välistingimustes, kus on kõrge temperatuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles