Modell Bar Refaeli sattus Iisraeli armee kriitika alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bar Refaeli
Bar Refaeli Foto: SCANPIX

Iisraeli riiki tutvustavas reklaamis astub üles sellest riigist pärit maailmakuulus modell Bar Refaeli.

Reklaami lasi teha Iisraeli välisministeerium, rõhutades oma riigi saavutusi, edastab The Telegraph.

Samas ei ole selle reklaamiga rahul Iisraeli armee, sest modell ei ole sõjaväes teeninud.

Brigaadikindral Yoav Mordechai saatis välisministeeriumile vastavasisulise kriitikat täis kirja, kus nentis et kõik Iisraeli naised, kes on saanud 18-aastaseks peavad läbima armeeteenistuse.

«Tahan viia teie tähelepanu negatiivsele sõnumile, mis Bar Rafaeli kasutamisega selles reklaamis tekib. Kuidas saab Iisraeli välismaal reklaamida naine, kes ei ole armeeteenistust läbinud?» küsis Mordechai kirjas.

Ta lisas, et viimastel aastatel on Iisraeli armee kasutanud mitmeid meetodeid, kuidas sõjaväeteenistust atraktiivsemaks muuta.

See ei ole esimene kord, mil Refaeli  Iisraelis kriitika alla satub. 2007. aastal oli tema vastu suunatud kriitika põhjuseks ta lühiajaline abielu. Iisraelis tehakse abielus naistele armeeteenistuse mitte läbimiseks erandeid.

Siis kutsus kindralmajor Avi Zamir boikoteerima kõike, mis on seotud Refaeliga.

Järgmine kord oli modell sõjaväelaste ja Iisraeli riigi hambus 2010. aastal. Siis süüdistati teda selles, et ta elab välismaal ja ei maksa kodumaal makse.

Välisministeerium kaitses nüüd modelli, öeldes et ta valiti reklaami, kuna ta on maailma üks ilusamaid naisi ning ta on iisraellanna.

«Ei ole põhjust minevikku välja kaevata, sest ta on väga sobilik olemaks Iisraeli reklaamnägu välismaal,» seisis välisministeeriumi teates.

Refaeli sõnul ei huvita teda ta isiku ümber käivad mängud ning ta hoiab end neist eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles