Opositsioonipoliitik teatas Twitteris rotihammustusest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Aafrika Vabariigi opositsioonijuht Helen Zille (esiplaanil)
Lõuna-Aafrika Vabariigi opositsioonijuht Helen Zille (esiplaanil) Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika opositsioonipoliitik teatas Twitteris, et teda hammustas ta Kaplinna kodu aias rott.

Helen Zille, kes kunagi oli Kaplinna linnapea, postitas Twitterisse foto, millel on näha verist suurt varvast, edastab The Telegraph.

«Minuga juhtus midagi kummalist. Läksin postkastist ajalehti võtma, kui järsku ilmus rott ja hammustas mind suurest varbast,» teatas naine.

Poliitiku sõnumit kommenteeriti 288 korda.

Zille sõnul ajas see juhtum teda naerma.

Üks Twitteri kasutaja küsis poliitikult, et miks ta ei süüdista selles Lõuna-Aafrika Vabariigis võimul olevat Aafrika Rahvuskongressi, vastas Zille, et tal on kahju, et ta selle peale kohe ei tulnud.

Zille uuris rotihammustuste kohta ka Google`ist.

«Sain teada, et USAs ei ole keegi selle väikses närilise hammustusest marutõbe saanud. Kuid ma küsin oma arstilt igaks juhuks üle,» vastas ta neile Twitteri kasutajatele, kes arvasid, et ta võis marutõve saada.

Jutu sisu muutus, kui kerkis üles küsimus, kas tegemist oli tumeda või heleda karvadega rotiga. Selles viidati rassismile ja apartheidile, mis Lõuna-Aafrika Vabariigis lõppes alles 19 aastat tagasi.

«Seda juhtub ainult siin, et keegi toob sisse rassiprobleemi,» vihastas poliitik.

Zille sattus ise 2011. aasta detsembris rassilisse skandaali, kui ta kasutas Twitteris  sõnakombinatsiooni «mustanahaline professionaal».

Zille on Lõuna-Aafrika Vabariigi parlamendi liige olnud alates 2004. aastast.

2008. aastal sai ta oma hea töö eest Kaplinna linnapeana Aasta Linnapea tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles