Naised on kõige atraktiivsemad 30-aastaselt, mehed 34-aastaselt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs tehtud uuring näitas, et kõige atraktiivsemad ollakse 30. eluaastates.

Naised on kõige kenamad ja külgetõmbavamad 30-aastaselt, mehed aga 34-aastaselt, edastab The Telegraph.

Uuringus küsitleti üle USA 2000 inimest. Naiste atraktiivsus oli tipus 34-aastaselt, 41-aastaselt hakkavad ilmnema vananemise märgid, 53-aastaselt ei näe nad enam seksikad välja ja 55-aastaselt on nad vanad.

Mehed näevad kõige kenamad välja 34-aastaselt, vananemise märgid ilmnevad 43-aastaselt, hea väljanägemine kaob 58-aastaselt ja 59-aastaselt on nad vanad.

Mitmed uuringud on näidanud, et meeste silmis on naised kõige ilusamad 29-aastaselt, naised ise peavad end kõige ilusamaks 31-aastasena.

«Minevikus oldi atraktiivsed nooremas eas. Nüüd võideldakse vananemise vastu igasuguste vahenditega ning tahetakse kauem noorem välja näha. Teada on staare, kes näevad 50-aastasena oma vanusest  märgatavalt nooremad välja,» sõnas uuringu läbi viinud Jillian Mackenzie.

Ta lisas, et meestele on vananemisel antud nii-öelda lisaaega.

«Kui küsitlesime, kuidas meeste puhul mõjuvad hallid juuksed, siis vastati, et seksikalt. Naiste puhul tähistasid hallid juuksed aga vanadust,» nentis Mackenzie.

Uuring näitas ka seda, et keskmiselt hakatakse kortsukreemi kasutama 37-aastaselt, mehed ja naised samas vanuses. 42 protsenti naisi ja 18 protsenti mehi aga sooviks lasta teha kortse siluvaid iluoperatsioone.

Viis protsenti küsitletutest oli juba lasknud teha iluoperatsioone või siis Botoxit süstida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles