«Tahiti prints» saadeti 14 aastaks trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hohepa Morehu-Barlow
Hohepa Morehu-Barlow Foto: SCANPIX

Austraalias saadeti suurpettuse eest trellide taha üks Uus-Meremaa kodakondsusega mees.

36-aastane Hohepa Morehu-Barlow sai 14 aasta pikkuse vanglakaristuse 16 miljoni Austraalia dollari väljapetmise eest, edastab AFP.

Bisrbane´i kohtus mõisteti ta süüdi kaheksas kuriteos.

Joel Barlow nime all esinenud mees pettis suuri summasid välja Austraalia tervishoiust. Ta sai 2007 – 2011 enda valdusse nii riigi kui erasektori poolt antud summasid töötades tervishoiusüsteemis.

Kohtuniku sõnul tegutses Barlow hulljulgelt, kuid samas oli ta plaan liiga lihtne.

Barlow kasutas väljapetetud raha luksuslikuks eluks. Tal oli kallis rannamaja. Politsei leidis selle läbiotsimisel Louis Vuittoni surfilaua, Hermesi sadula ja Chaneli kella ning veel palju luksuslikke asju.

Kõrgklassi elu elanud Barlow liikus Brisbane`i koorekihi hulgas Tahiti printsina. Ta allkirjal olid ka tähed HRH – His Royal Highness (Ta kuninglik kõrgus).

Mees alustas väikeste summade välja petmisega, kuid siis sai ahnus temast võitu. Politsei sai pettuste jälile 2011. aastal, kui Barlow kandis Queenslandi ülikoolile mõeldud 11 miljonit Austraalia dollarit oma isiklikule pangaarvele.

Barlow jäi vahele, kuna ta kolleeg hakkas uurima, kuhu nii suur summa läinud oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles