Briti tüdruk on peaaegu kõigele allergiline

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Weaver
Laura Weaver Foto: Internet

Suurbritannias elav Laura Weaver on peaaegu kõigele allergiline.

Talle on keelatud piimatooted, teraviljatooted, suur osa puu- ja juurviljadest, pähklid, seep, parfüümid, plastikust asjad, murul käimine, kirjutab STT.

 

Arstide sõnul on see nimekiri lõputu, sest 13-aastane Weaver on allergiline peaaegu kõigele, mis ülejäänute jaoks on tavaline.

 

Nii toiduained kui ka erinevad materjalid tekivad teismelise kehale ekseemi.

Tüdruku enda sõnul ei suuda ta ekseemi tõttu öösiti isegi magada.

«Ma ei suuda hommikuti liikuda enne, kui olen oma keha ravimitega sisse võidnud ja sidemed ümber kerinud. Mu kehal on pidevalt valus,» lasus Weaver.

Arstide kinnitusel on Weaveri organism nagu üks suur švamm, mis imeb endasse erinevaid, kuid samas talle kahjulikke aineid. Organismis tekib allergiline reaktsioon, mis väljendub naha pinnale tekkiva ekseemina.

«Paljud peavad mind mingisuguseks friigiks ja see teeb haiget. Kui inimesed natuke süveneksid asjasse, siis nad võib-olla mõistaksid minu olukorda,» nentis tüdruk.

Möödunud aasta lõpul muutus Weaveri olukord nii väljakannatamatuks, et ta viidi haiglasse ja paigutati täiesti steriilsesse ruumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles