Seks kosmoses võib tappa?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seks kosmoses võib tappa?
Seks kosmoses võib tappa? Foto: SCANPIX

Teadlaste sõnul tasuks kosmoselaevas seksimisest hoiduda, sest see võib tuua kaas raske haiguse ning isegi surma.

Taimedega tehtud katsed näitasid, et gravitatsioonilised muutused ja gravitatsiooni puudumine võib rakke kahjustada, edastab news.com.au.

«Gravitatsiooni puudumise tõttu on rakkude koostöö häiritud. See kehtib igasuguste rakkude kohta, ka sugurakkude. Muutused rakkudes võivad käivitad haigused,» teatati.

Teadlased leidsid, et kui gravitatsioon on liiga nõrk või liiga tugev, siis mõjutas see taimedel reproduktiivorganeid nii tolmukaid kui emakat.

«Meie avastatu võib käia ka inimese kohta ning gravitatsiooni puudumine mõjutab inimeste rakke ja suguorganeid. Kaasa arvatud närvirakke ning nende vahelist info edastamist,» selgitas uuringu üks juhte Youssef Chebli.

Gravitatsioonilistel muutustel on inimeste reproduktiivsusele, kuid ka vähi- ja ajuhaigustele negatiivne mõju. Kahjustada saavad mitmesugused rakud.

Puuduvad kindlad andmed, kas kosmoselaevas on tehtud seksimise ja rasestamise katseid. Kinnitamata andmetel on USA kosmoseorganisatsioon NASA ja Venemaa kosmoseorganisatsioon selliseid katseid rakettide pardal läbi viinud.

Mõlemate riikide kosmoseorganisatsioonid on seda eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles