Laste kunst ja käsitöö pandi näitusele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Leesment Paikuse huvikoolist on üks neljast žüriiliikmest, kes õpilaste näpuosavust hindas.
Anneli Leesment Paikuse huvikoolist on üks neljast žüriiliikmest, kes õpilaste näpuosavust hindas. Foto: Anniki Leppik

Tänasest on Pärnu keskraamatukogu lasteosakonnas avatud maakonna laste kunsti- ja käsitöötundides valminud võistlustööde näitus.


Pärnumaa kunstiõpetuse ainesektsiooni juht ja üks võistluse eestvedajaid Monika Vaher rääkis, et aastatepikkuse traditsiooniga ürituse seekordne teema oli taaskasutus ja vanast uue valmistamine. Maakonna 19 kooli esitasid konkursile ligikaudu 500 tööd, millest paremik pääses keskraamatukogusse seatud väljapanekule.



“Tahtsime näidata, kui palju on fantaasiat kasutades võimalik vanadest uusi, kasutus- ja kandmiskõlblikke esemeid valmistada,” ütles Vaher.



Kõikide kooliastmete õpilased jagati vanusegruppidesse, millest valiti nii kunsti kui käsitöö arvestuses välja kolm osalejat, keda auhinnatakse näituse lõpetamisel. Vaheri sõnutsi oli otsust langetada raske, sest kõikide laste kätetöö väärib tunnustust.



Keskraamatukogu lasteosakonna seintele ja riiulitele paigutatud väljapanek on pilkupüüdev ja mitmekesine. Piltidele-joonistustele sekundeerivad käsitöötunnis valminud arhailise tikandiga rõivad, kirevad poekotid ja keeruka mustriga seinavaibad.



Konkursi þürii liige, Pärnumaa käsitöö ainesektsiooni juht Maia Agar on veendunud, et nii mõnegi põhikooliealise tütarlapse õmblustöö kvaliteet annab silmad ette poekaubale, isetehtud asja sisse pandud kätesoojusest ja pühendumisest rääkimata.



Õpilastööde näitus jääb avatuks 22. maini, viimasel näitusepäeval kell 14 peetakse lasteosakonnas meeles konkursi kõige edukamaid õpilasi ja nende juhendajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles