Video: FBI uurib, mida Alitalia piloot näha võis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI uurib, mida Alitalia piloot näha võis
FBI uurib, mida Alitalia piloot näha võis Foto: SCANPIX

Selle nädala esmaspäeval nähti USAs New Yorgis John F. Kennedy rahvusvahelise lennujaama lähedal taevas tundmatut lendavat objekti.

Seda pani tähele lennuväljale maanduma hakanud lennuki piloot, edastab foxnews.com.

Juhtumit asus uurima USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI). Luureorganid palusid ka avalikkuse abi, tegemaks kindlaks, mida Itaalia lennufirma Alitalia piloot näha võis.

Piloot oli lennukit lennuväljale maandamas kohaliku aja järgi kell 13.15 pärast lõunat. Talle jäi 500 meetri kõrgusel silma midagi, mis tundus olevat mehitamata õhulaev. Ta teatas sellest lennujuhtimiskeskusele.

See jäi Boeing 777 umbes 60 meetri kaugusele.

Piloot ei pidanud siiski selle kummalise objekti tõttu manööverdama, et lennuk turvaliselt maanduda saaks.

Lennujuhtimiskeskuse ametnikud teatasid objektist teistele pilootidele.

Alitalia piloodi sõnul oli tundmatu alus tumedat tooni, laius võis olla alla meetri ning sel olid helikopteri rootoreid meenutavad seadeldised. Tegemist võis olla drooniga.

Droone kasutatakse tavaliselt luureks, kuid reisilennukile nii lähedal ei ole neid varem nähtud. Asjatundjate sõnul võib lennukile nii lähedal lendav droon ohuolukorra tekitada.

«FBI palub kõigil, kes seda oletatavalt mehitamata alust näinutel ning kui seal olid ka piloodid, siis neil meiega ühendust võtta,» teatas FBI agent John Giacalone.

Ta lisas, et uurimise eesmärgiks on tagada lennureisijate ja pilootide turvalisus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles