Saudi Araabia printsi sõnul näitas Forbes ta vara väiksemana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia prints Alwaleed bin Talal
Saudi Araabia prints Alwaleed bin Talal Foto: SCANPIX

Saudi Araabia prints Alwaleed bin Talal vihastas majandusväljaande Forbes peale, kuna see olevat näidanud ta vara väiksemana kui see tegelikult on.

Prints lubas selle väljaandega igasuguse suhtlemise lõpetada, kuna iga-aastases miljardäride nimekirjas oli ta varanduseks märgitud 20 miljardit dollarit, kuid tegelikkuses on see 9,6 miljardit dollarit suurem, kirjutab AFP.

2013. aasta maailma kõige jõukamate inimeste seas on Saudi Araabia prints 26. kohal, olles sellega Araabiamaade kõige jõukam inimene.

Kohe pärast Forbesi nimekirja ilmumist teatasid printsi erasekretär ja ta Kingdom Holding investeerimisfirma esindaja, et «nad lõpetavad pikaajalise koostöö Forbesi miljardäride nimekirja koostajatega».

Kingdom Holding teates seisab, et Forbes diskrimineerib meelega Lähis-Ida investoreid.

«Prints Alwaleed astus samme, et teda ei seostataks enam valeandmete edastamisega. Lähis-Ida investoreid ja firmasid näidatakse halvas valguses,» seisis teates.

Samas lisati, et koostööd jätkatakse Forbesi konkurendi Bloombergiga. Selle miljardäride nimekirjas on prints Alwaleed oma 28 miljardi dollariga 16. kohal.

Prints Alwaleedile ja ta sugulasele, Saudi Araabia kuningale Abdullahile kuuluvad selliste firmade nagu Apple, Citigroup, News Corp., Facebook ja Twitter aktsiad kui ka luksushotellide kett.

Forbes kaitses ennast, öeldes et nendeni jõudis informatsioon, et prints liialdab oma vara suurusega ning ta jõukus on kahanenud valeinvesteeringute tagajärjel.

«Viimastel aastatel on Alwaleedi esindajad edastanud meile informatsiooni, mis näitab printsi vara suuremana, kui see tegelikult on,» sõnas Forbesi ajakirjanik Kerry Dolan.

Dolan lisas, et printsi edastatud vara suurus 29,6 miljardit dollarit oleks paigutanud ta maailma kõige jõukamate nimekirjas esikümnesse ning see oligi printsi eesmärgiks.

Maailma kõige jõukam inimene on mehhiko ärimagnaat Carlos Slim Helu, kelle vara suurus on 73 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles