Fotopäev viib ümbermaailmareisile

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AIVAR AOTÄHT/

Pühapäeval on Viljandi kultuurimaja fotohuviliste päralt, kes saavad kuulata põnevaid loenguid, tutvuda fotoäride pakutavaga ning osaleda töötubades.


Loengus «Reis ümber maailma» viivad tuntud fotograafid Aivar Pihelgas ja Kaupo Kikkas vaataja fotode abiga ümbermaailmareisile.



«Peatume kõige erinevamates maailma paikades: kõrbes, mägedes ja lumises tundras. Iga sihtpunkti juurde käib jutt selle eripärast ning detailidest, mida huvitavate fotode saamiseks pildistades silmas pidada,» rääkis Kaupo Kikkas.



Aivar Pihelgas lisas, et fotod, mida reisidel tehakse, peaksid olema emotsionaalsed ja jutustava sisuga. «Reisiaruanne stiilis «Mina ja Pisa torn» elustab küll parimal juhul reisil käinu mälestused, kuid jätab ülejäänud vaatajad sageli ükskõikseks. Oskus märgata õiget situatsiooni, panna pildid lugu jutustama ja tuua välja võõra maa eripära — need ongi teemad, millest räägime.»



Looduse pildistamisest pajatab tuntud loodusfotograaf Urmas Tartes.


Töötubades räägib valgusmaalingutest Jaan Pääsuke. Fotode laiaformaadilisest printimisest Hahnemühle ja Ilfordi paberile kõneleb Mati Roosalu. Osaühingu Koopiastuudio esindaja jagab näpunäiteid foto vormistamisest puidule, keraamikale ja tekstiilile. Samuti saab õppida portree pildistamist.



Üritust kroonib fotovõistluse «Armastus» võitjate  autasustamine. Samuti saab näha paremate võistlustööde näitust.



Fotopäev algab kell 12 ja sissepääs sellele on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles