Kirsti Timmer: emapiim on inimese elu alustamiseks parim

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsti Timmer ja Veiko Vares
Kirsti Timmer ja Veiko Vares Foto: Viktor Burkivski

Seda, et imetamine on väikelastele oluline, teavad kõik, kuid paraku pole igal emal võimalik oma last imetada ja isegi, kui see on võimalik, siis sageli jääb imetamisperiood liiga lühikeseks. Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) soovitab rinnaga toita kaks esimest eluaastat, kindlasti aga terve esimese aasta.

Kui paljud emad oma last tõesti kaks aastat imetavad, on raske öelda. Buduaar küsis tuntud tele- ja raadiosaatejuhi Kirsti Timmeri käest, kui kaua tema oma kolme last imetas ja miks just nii kaua.

Kõige kauem imetas Kirsti oma vanemat poega Ron-Robertit.

«Ron-Robert oli mul rinnalaps tervelt poolteist aastat. Oli selline rahulik aeg ja kõik toimis suurepäraselt, ma sain täielikult lapsele keskenduda,» kommenteerib Kirsti.

«Merily ja Riveriga paraku nii hästi ei läinud, nemad on mõlemad saanud rinda vaid kolm kuud,» tõdeb Kirsti, et tema teised kaks last ei saanud rinnapiima nii kaua, kui Kirsti ise võibolla seda soovinud oleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles