Galerii: filmi «Inglid ja deemonid» esilinastus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Hanks intervjuud andmas
Tom Hanks intervjuud andmas Foto: Reuters / Scanpix

Eile esilinastus Roomas USA kirjaniku Dan Browni menuraamatu «Inglid ja deemonid» põhjal valminud samanimeline film.

Punasel vaibal sai näha nii peaosalist, Harvardi professorit Robert Langdoni kehastavat Tom Hanksi kui ka ta kaasstaare Ewan McGregorit ja Ayelet Zureri, kirjutab The Telegraph.

Lisaks staaridele olid kohal ka kirjanik Dan Brown ja režissöör Ron Howard.

Uus film on katoliku kiriku ringkondades juba palju kõneainet tekitanud  ning seda on ka hukka mõistetud. Ühe kardinali sõnade kohaselt on «Inglites ja deemonites» tegemist otsese katoliku kiriku solvamise ja mustamisega.

Film keerleb selle ümber, et peategelane Harvardi ülikooli professor Robert Langdon (Tom Hanks) saab enda kätte tõendusmaterjali maailma ühe salajasema organisatsiooni Illuminaatide tegevuse kohta. Selle organisatsiooni eesmärgiks on katoliku kiriku hävitamine.

Langon asub Roomas koos itaallannast teadlase Vittoria Vetraga (Ayelet Zurer) kirikut päästma ja mõistatust lahendama. Nende ainsaks juhtlõngaks on 400 aasta vanad sümbolid, mis võivad aidata Vatikani halvimast päästa.

Vatikanil ei ole mitte mingisuguseid andmeid, et illuminaadid neid hävitada tahavad.

Filmi režissööri Howardi kinnitusel ei andnud Vatikan talle mitmes ajaloolises paigas filmimiseks luba ja selle tõttu tuli need võtted teha stuudios. Selle tõttu tuligi luua näiteks Sixtuse kabeli detailne koopia.

Tom Hankis sõnul on «Inglites ja deemonites» rohkem märulistseene ja tagaajamisi, kui seda oli varasemas Dan Browni romaanil «Da Vinci kood» põhinevas kassahitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles