Xenia Joost: ma ei võtnud Evelin Ilvese kleidi tegemisel eeskujuks Diori

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennusadamas esitleti Baltika grupi uue hooaja moekollektsioone.
Baltika juht Meelis Milder ja Ivo Nikkolo disainer Xenia Joost
Tallinna lennusadamas esitleti Baltika grupi uue hooaja moekollektsioone. Baltika juht Meelis Milder ja Ivo Nikkolo disainer Xenia Joost Foto: Viktor Burkivski

Disainer Xenia Joost kinnitab Õhtulehe veergudel, et Evelin Ilvese valge kleidi tegemisel ei võtnud ta aluseks ei Diori ega ühegi teise moemaja kleiti. Tekkinud sarnasust nimetab ka autor ise kummastavaks.

Tuntud Eesti moekunstnikud ei pea aga võimalikuks, et nii suur kokkulangevus nii värvides kui ka tegumoes võis olla juhuslik. 

Moekunstnik Lee Reinula-Sterni arvates presidendiproua kleit pidulikul vastuvõtul polnud tasemel. «See kleit on täitsa bläkk! Juhuslikult ei saa selline asi juhtuda,» pahandas Reinula-Stern.

Eesti moekunstnike ühenduse juht Anu Hint kiitis Õhtulehele presidendiproua Evelin Ilvese kleidi ülaosa, mis oli tema meelest põneva lõikega ja sobis proua modernse stiiliga, kuid pidas üldmuljet lausa ehmatavaks.

Skandaal konnatiigis - proua Ilvese seljas on Diori 2009. aasta pulmakleidi koopia

Spekuleeritakse, et Xenia Joosti disainitud kleit, mida Evelin Ilves vastuvõtul kandis, on äravahetamiseni sarnane pulmakleidile, mis pärineb Diori 2009. aasta kollektsioonist ning moekunstnike arvates ei saa selline apsakas olla juhuslik. 

Presidendi vastuvõtt oli vaevu alanud, kui sotsiaalvõrgustikes hakkas levima skandaalne uudis, et Evelin Ilvesele valge kleidi disaininud moekunstnik Xenia Joost on selle maha viksinud Diori moemaja kunstniku Galliano 2009. aasta pulmakleitide kollektsiooni ühelt tähtkleidilt.

«Olen näinud seda kleiti, nagu olen kursis kõikide Diori ja teiste rahvusvaheliste moemajade catwalk-kollektsioonidega,»  ei salga ka Ivo Nikkolo kaubamärgi disainerina töötav Joost. Naine kinnitab, et jälgib nagu kõik kolleegidki maailma moes toimuvat.

«Loomingut mõjutab kõik visuaalne, millega elus kokku puutun – moekollektsioonid, filmid, arhitektuur, muinasjutud,» õigustab end Joost.

«Saan 100 protsenti kinnitada, et ma ei võtnud ei seda ega ühegi teise disaineri ühtki kleiti aluseks Evelin Ilvese kleidi disainimisel,» vannub moekunstnik.

Vaata pildigaleriid ka Xenia Joosti varasemast loomingust!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles