Mida leiti Oscar Pistoriuse öökapilt?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi kuulsa paraolümpiasportlase Oscar Pistoriuse tüdruksõbra Reeva Steenkampi surmajuhtumis tuleb esile aina uusi fakte.

Pistoriuse kodu külastanute sõnul tahtis jooksja seal end võimalikult turvaliselt tunda, edastab Daily Mail.

Politsei otsis Steenkampi surmaga seoses Pistoriuse maja läbi. Leiti, et mees hoidis  voodi kõrval oleval laual 9-millimeetrist püstolit, autovõtmeid, disainer käekella ja kaugjuhtimispulte.

Pistorius lasi lauda ja seal olevaid asju pildistada 2010. aastal ühe ajakirja jaoks. Veel ei ole paljastatud, kas Pistorius kasutas üheksamillimeetrist püstolit oma kallima Steenkampi tulistamiseks. Tulistamisjuhtum leidis aset 14. veebruaril.

Pistorius tunnistas kohtus, et ta kardab oma majja sissetungijaid ning selle tõttu on tal relv käepärast. Sportlane sai relvaloa seitsmele relvale vaid nädal enne saatuslikku tulistamist.

Prokuröride sõnul oli Pistorius naise tapmist ette kavatsenud.

Lõuna-Aafrika Vabariigi politseijuhi Riah Phiyega sõnul käsitletakse Pistoriuse juhtumit kõige kõrgemal riiklikul tasandil.

Jooksja onu Arnold Pistoriuse sõnul on Oscar Pistorius eeluurimise all olnud ajal lugenud piiblit, mis on  aidanud tal natuke rahuneda. Täna kohtus ei olnud sportlase silmis enam pisaraid näha nagu varasematel päevadel.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles